Bayern-Leipzig: Gulácsi olyat tett, amit még ebben a szezonban senki - reakciók

A magyar válogatott kapus is megszólalt a rangadó után.

Forrás: RB Leipzig/Facebook

A német bajnokság 21. fordulójában csúcsrangadót rendeztek: a Bayern München a nagy terveket szövögető Leipzig csapatát látta vendégül. A vendégek kapuját Gulácsi Péter őrizte, de a lipcsei szakmai stáb továbbra sem számíthatott a sérüléssel bajlódó Willi Orbánra. A mérkőzésen egyik csapat sem tudott betalálni, és ebben Gulácsi is kulcsszerepet vállalt. A 31-szeres magyar válogatott hálóőr több szép hárítással keserítette el az Allianz Arénába kilátogató Bayern-drukkereket. A Leipzig weboldala főleg Goretzka próbálkozásának a hárítását emelte ki. A 0-0-s döntetlent követően a bajorok őrzik az első helyüket a táblázaton, a Leipzig pedig a második pozíciót foglalja el, a két gárda között csupán egy pont a differencia. 

Keine Machtdemonstration, kein Führungswechsel: Spitzenspiel endet torlos

 

A Kicker az összefoglalójában azt emelte ki, hogy a lipcsei játékosok sokat változtatták a pozíciójukat, ezzel igyekeztek zavart okozni. A cikkben arra is kitértek, hogy a második félidőben sokkal jobb teljesítményt nyújtottak a vendégek. Az újságírók Gulácsi hárításait külön kiemelték. A statisztikára pillantva kiderül, hogy a Bayern jóval többet birtokolta a labdát (közel 66 százalékban volt a hazaiaknál a játékszer). Emellett a müncheniek 699 alkalommal passzoltak, míg a Lipcse csupán 294-szer. A lövések szempontjából már nem volt ekkora a különbség, az éllovas 10-szer próbálkozott, a trónkövetelő 8-szor veszélyeztetett. 

Gulácsi a lefújás után elégedetten értékelt, szerinte a második játékrészben arra is volt lehetőségük, hogy megverjék a Bundesliga kirakatcsapatát.

"Az első félidőben egyértelműen a Bayern nyújtotta a jobb teljesítményt. A szünet után volt sanszunk arra, hogy megszerezzük a három pontot. Mindent figyelembe véve boldogok vagyunk ezzel az egy ponttal. Jó helyzetben vagyunk az első hely megszerzését illetően" - nyilatkozta a 29 éves futballista, aki hozzátette, kellően agresszív volt a lipcsei gárda a rangadón. Gulácsi az első kapus ebben a szezonban, aki a Bayern elleni bajnokit kapott gól nélkül zárta. 

RB Leipzig

 

Julian Nagelsmann azonos állásponton volt Gulácsival. A tréner elárulta, ez az eredmény fontos lépés volt a céljuk elérésében.

"Elégedett vagyok a csapat teljesítményével. Ez egy jó visszajelzés volt a jövőre nézve. Szeretnénk a legjobb négy között zárni, ebből a szempontból is értékes ponttal gazdagodtunk" - hangsúlyozta a Leipzig mestere.

A Lipcsét egyébként 6000 ezer szurkoló buzdította a müncheni arénában. Érdekesség, hogy Gulácsiék a legutóbbi három tétmeccsükön nem tudtak diadalmaskodni, ezt a szériát a Werder Bremen ellen szakíthatják meg Nagelsmann tanítványai a hétvégén. 

RB Leipzig

 

Hansi Flick úgy gondolja, a játék képének megfelelő eredmény született a gigászok csatáján.

"Reálisnak tartom a döntetlent. Az első félidőben jobbak voltunk, az első huszonöt percben nagyon tetszett, amit láttam. Ezt követően már nem tudtunk annyira dominálni, több hibát is elkövettünk. Tisztában vagyunk vele, hogy nehéz dolgunk lesz, ha meg akarjuk szerezni a bajnoki címet" - mondta a Bayern vezetőedzője

FC Bayern München

 

"Mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, de egyik gárda sem tudta ezeket értékesíteni. A 70. perctől már egyik együttes sem akart feleslegesen kockáztatni. Tudtuk a Lipcse erősségét, erre oda is figyeltünk" - összegzett Thomas Müller, aki ebben a szezonban 5 gólt szerzett a német pontvadászatban.

A Bayern a következő fordulóban a Köln otthonában vendégeskedik. 

Legfrissebb híreink