Bajnokok Ligája: Rebrov változtat a kezdőcsapaton

Beszélt a hosszabbításáról is, ezt nem bánná Dibusz

Forrás: FradiMédia

Szerhij Rebrov vezetőedző szerint a Ferencváros labdarúgóinak elsősorban mentálisan kell felkészülniük a máltai Valletta FC kemény játékstílusára a Bajnokok Ligája-selejtező második körében.

"Nem a legjobb kvalitású játékosok alkotják, de nagyon jó felépítésűek és ennek megfelelően erős és agresszív játékstílust képviselnek" - mondta a keddi sajtótájékoztatón az MTI érdeklődésére az ukrán szakember, aki kijelentette, azt várja csapatától, hogy a saját játékára koncentráljon.
    
Rebrov kifejtette, tisztelni kell minden ellenfelet, mindegy, milyen országból jön, mert a BL-ben minden csapat erős. Éppen ezért úgy véli, kemény összecsapásra kell számítani, mert a szigetországiak az első körben is erős riválist ejtettek ki, ugyanis azt a luxemburgi F91 Dudelange-t búcsúztatták, amelyik egy éve az Európa-liga főtábláján szerepelt. 


    
"Boldog vagyok itt. Jó a kapcsolatom a játékosokkal és a vezetőkkel is" - mondta hétfői szerződéshosszabbításáról Rebrov, aki a szerdai találkozóval kapcsolatban még annyit elárult, nem ugyanaz lesz a kezdőcsapat, mint a bolgár Ludogorec elleni kettős győzelem alkalmával, mivel a mostani rivális teljesen más stílust képvisel."


    
A kapus Dibusz Dénes nem bánna, ha ezúttal kevesebb dolga lenne. Szerinte a Valletta FC a kontrajátékra fog alapozni, és oda kell majd figyelniük, amikor az ellenfél váratlanul letámad.


    
„Az ellenfél ezúttal valószínűleg inkább a kontrajátékra helyezi majd a hangsúlyt, de arra is felkészültünk, hogy letámad minket, tudjuk, ez is hozzátartozik a harcmodorukhoz. Magabiztosan és pontosan kell játszanunk hátul és a középpályán, megteremtve a lehetőséget arra, hogy elöl a kreatív játákosaink gólhelyzeteket tudjanak kialakítani és eredményesek tudjunk lenni. A célunk olyan előnyt szerezni a visszavágóra, amelynek birtokában joggal bízhatunk a továbbjutásban.”


    
A BL-selejtező második fordulójában a Ferencváros szerdán 20 órától fogadja a Valletta FC-t a Groupama Arénában, a visszavágót jövő kedden rendezik Máltán.

 

A máltaiak sajtótájékoztatóján elhangzottakról tájékozódni és az edzésükről videókat látni erre a linkre kattintva lehet.

Legfrissebb híreink