Az UEFA szerint silány pályán lesz a horvát-magyar

Lépniük kellett a Hajduk Split vezetőinek.

Forrás:

A világ egyik legszebb és leghangulatosabb stadionja a Hajduk Split arénája, melyet egyedi kivitelezése és formája miatt 2015-ben építészeti örökségnek minősítették Horvátországban. Ez viszont még nem jelenti azt, hogy minden rendben is van vele.

Az UEFA illetékesei ugyanis úgy ítélték meg, hogy silány minőségű jelenleg a játéktér. Azért jártak ott, mert minden nemzetközi tétmeccs előtt az európai szövetség illetékesei felmérik a helyszíneket, hogy valóban alkalmasak-e a mérkőzések megrendezésére.

 

A szakemberek azt állapították tehát meg, hogy pocsék a gyepszőnyeg, de ettől még az játékra alkalmas. És éppen azért, hogy minél inkább az legyen majd október 10-én, amikor a Horvátország-Magyarország Eb-selejtezőt rendezik a stadionban, a Hajduk vezetősége úgy döntött, hogy nem vasárnap, hanem már október 5-én megrendezik a következő hazai bajnokijukat a Varazdin ellen.

 

Abban kár reménykedni, hogy a válogatott meccsre biliárdasztal simaságú lesz a talaj, viszont az is tény, hogy ezt mindkét csapat tagjai megtapasztalják majd.

Legfrissebb híreink