Az osztrák élvonalban folytathatja a magyar tehetség 

Bronzérem a gárda eddigi legnagyobb sikere.

Forrás: Red Bull Salzburg

Délelőtt jeleztük, „hogy az nb1.hu információi szerint tavasszal kölcsönben folytatja a pályafutását Bukta Csaba, az osztrák másodosztályú Liefering játékosa. A 19 éves futballista 2008-ban Törökszentmiklóson kezdte a pályafutását, 2015-ben került a DVSC akadémiájára, ahonnan 2018-ban tette át a székhelyét Ausztriába, a Red Bull Salzburghoz. A profik között az előbb említett Lieferingben mutatkozott be (jelenleg második az osztrák másodosztályban), ami az RB Salzburg második számú csapata, korábban Szoboszlai Dominik is megfordult itt. Az utánpótlás-válogatottakban összesen 24 alkalommal lépett pályára, összesen 3 gólt szerzett. A Transfermarkt adatai szerint, 2022 nyaráig van érvényes szerződése a csapatával, a játékjogának piaci értékét 500 ezer euróra becsüli a portál.”

Kölcsönben folytathatja a magyar futball egyik legnagyobb reménysége - NB1.hu

 

A legújabb információink szerint az Altach szerezné meg leginkább a magyar tehetséget. A gárda a 12 csapatos osztrák bajnokságban a 11. helyen áll jelenleg.

A klubot 1929. december 26-án alapították, az osztrák másodosztályban kétszer, a harmadosztályban háromszor volt bajnok, legnagyobb sikere az volt, amikor a 2014/15-ös bajnokságban a harmadik helyen végzett az élvonalban.

Hivatalos bejelentés még nincs az ügyben.

FRISSÍTÉS:

HÉTFŐ, 19.11:

Élvonalbeli klub csapott le a magyar tehetségre - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink