Az NBA-ikon csapata ellen lestük meg Nikolicsot Los Angelesben – helyszíni riport

A Vidiről, a Fradiról és a magyar válogatottról is kérdeztük.

Forrás:

ALAPHELYZET
A Los Angeles FC otthonában játszott magyar idő szerint szombatról vasárnapra virradó hajnal a Chicago Fire, a magyar válogatott Nikolics Nemanja csapata. A találkozón nem volt gól, Nikolics kezdett, a 69. percben cserélte le az edzője. A pontszerzés remek eredménynek számít a Chicago számára, hiszen a Los Angeles FC a Nyugati-főcsoport listavezetője, míg Nikolicsék Keleten a 9. helyen állnak a 12 csapat közül.
 
 

 
LOS ANGELES FC
A csapat színei az arany és fekete, a klubot 2014-ben alapították.
 
Hazai mérkőzéseit a 22 000 néző befogadására alkalmas Banc of California Stadionban rendezi meg. A tulajdonosi csoportot Henry Nguyen és Peter Guber vállalkozók, valamint Tom Penn, az NBA-ben vezetőségi tagja alkotják, de döntési szavazattal bír a csapat ügyeivel kapcsolatban Ruben Gnanalingam és Vincent Tan malajziai üzletember is. Ezen kívül a klubnak további 21 neves befektetője van, köztük Magic Johnson, az NBA egyik valaha volt legnagyobb sztárja (ötször nyerte meg a sorozatot a Lakers játékosaként háromszor lett az egész sorozat és háromszor a nagydöntő legjobb játékosa), Nomar Garciaparra, Mia Hamm és Will Ferrell.
 
 

 
A MECCSEN
A találkozón végig remek volt a hangulat, gyakorlatilag megtelt a stadion, a hivatalos adatok szerint 22142 néző volt a mérkőzésen. A szurkolásnak köszönhetően olyan érzésünk volt, mintha inkább dél-amerikai rangadón lettünk volna, hiszen a hazaiak szurkolótáborában inkább latin-amerikai származásúak gondoskodtak a hangulatról. A mérkőzés előtt a himnuszt is ők énekelték.
 
 

 
Nikolicsnak a 30. percben volt egy nagy helyzete, amikor remekül szöktették a félpályáról és nem kellett sok, hogy el tudja pöccenteni a labdát a kapus mellett.
 
 

 
Az összecsapás nagy részében viszont kevés labdát kapott a társaktól, ami abból a szempontból érthető, hogy a Chicago játékán végig látszott, hogy 1 pontért érkezett a mérkőzésre. Ennek megfelelően végig a zárt, fegyelmezett csapatvédekezésre helyezte a gárda a hangsúlyt.
 
 

 
MECCS UTÁN
A lefújást követően a Los Angeles és a Chicago vezetői közösen engedték be az nb1.hu-t az öltözőfolyosóra, ahol videóinterjút készítettünk Nikoliccsal. A támadó beszélt a Vidiről, az FTC bajnoki címéről, a magyar válogatottról és az MLS-ről is.
 
 

 
Nikolics elmondta, hogy az egyik legjobb csapat ellen játszottak, a saját taktikájukról kifejtette, hogy remekül alkalmazták. Kitért rá, hogy a következő két hazai meccsükön hat pontot kell szerezniük és akkor rendben lesznek. Hozzátette, sok játékossal támadt a Los Angeles, ezért többet kell visszalépnie védekezni neki is. Megemlítette az első félidőbeli helyzetét is, ezzel kapcsolatban leszögezte, direkt készültek a kontrákra.  Az MLS-ről elmondta, folyamatosan fejlődik, épülnek a stadionok, remek volt a hangulat, ahogyan a többi létesítményben is így szokott lenni. A terv az, hogy két-három év múlva még több gárda legyen a bajnokságban, további fejlesztések várhatóak az Egyesült Államokban.
 
 

 
A lejáró szerződésével kapcsolatban annyit mesélt el, hogy korai még a további sorsáról beszélni, de már kész terve van, viszont ameddig a szerződése lejár, addig csak a jelenlegi csapatát szeretné segíteni, mert szeretnének bejutni a rájátszásba. Ismét megerősítette, hogy szeretne még a Vidiben játszani. Arról is mesélt, hogy a saját meccsük előtt reggel a DVTK-Vidi és a Fradi-Újpestet is megnézte. A Ferencvárosnak gratulált a bajnoki címéhez, de hozzátette, a Vidinek az Európa Ligában is teljesítenie kellett. A magyar válogatottat mind a szlovákok, mind a horvátok elleni teljesítménye miatt nagyon megdicsérte, nyilván az utóbbi meccsen játszott szerinte is jobban a magyar nemzeti csapat. A szurkolókat arra kérte, szurkoljanak továbbra is kiemelkedően Marco Rossi csapatának, mert a horvátok ellen, akik a világ egyik legjobbjai, is kellettek a sikerhez.
 
 

 
Nikolics szavaiban fontos momentum volt, hogy a Vidiről többes szám első személyben beszélt… 
 

Biró László

Legfrissebb híreink