Átigazolás: Szoboszlai megdönti Dzsudzsák rekordját?

Megszólalt a magyar válogatott játékos.

Forrás: MTI

Többször is foglalkoztunk azzal, hogy Szoboszlai Dominik a nyáron szintet léphet. A 19 esztendős futballista több olasz csapat érdeklődését felkeltette, állítólag az AC Milan és a Lazio is figyeli a Salzburg magyar játékosát. Úgy hírlik, a milánói és a római csapat is 20 millió eurót fordítana Szoboszlai leigazolására. Érdekesség, hogy a Transfermarkt 13,5 millió euróra becsüli a 8-szoros magyar válogatott labdarúgó értékét.

Az olasz bajnoki címre is esélyes Lazio fiatal játékosokkal turbózná fel a keretét. Szoboszlai mellett a Chelsea-t erősítő Ruben Loftus-Cheek neve szintén szerepel Igli Tare sportigazgató jegyzetfüzetében.

Lazio eye Szoboszlai and Loftus-Cheek | Football Italia

 

Szoboszlaival egyébként a Nemzeti Sport készített egy interjút. A fiatal tehetséget az AC Milan érdeklődéséről is megkérdezték.

 

"Olvastam, de erről nem szeretnék beszélni, ez a jövő zenéje. Amíg nem tudjuk, hogyan alakul a bajnokság és a nyári átigazolási időszak, felesleges az esetleges klubváltásról beszélni" - hangsúlyozta Szoboszlai. 

 

Amennyiben Szoboszlaiért valamelyik kérője valóban kifizet 20 millió eurót, akkor a 19 éves játékos lesz a legdrágább magyar futballista. A rekordot jelenleg Dzsudzsák Balázs tartja, akiért 2012-ben a Dinamo Moszkva 19 millió eurót fizetett az Anzsinak.

Szoboszlai a mostani idényben 29 tétmeccsen kapott lehetőséget a Salzburgban. Fellépései során négy gólt szerzett, emellett a statisztikai lapján hét gólpassz is szerepel. 

FRISSÍTÉS:

Szerda, 11.58:

Angol és német topcsapat is vinné Szoboszlait? - NB1.hu

 

 

Legfrissebb híreink