Angol sztárcsapat jelentkezett be Szoboszlai Dominikért!

A semmiből robbanhat az átigazolási bomba, az összeg is megvan!

Forrás: MTI

 

A Football Insider szakportál értesülése szerint az Arsenal ajánlatot tett a Red Bull Salzburgnak Szoboszlai Dominik magyar válogatott labdarúgó játékjogának megvásárlásáért.

 

A szerdai cikk szerint a londoni klubnál régóta figyelemmel kísérik a 18 éves támadó középpályás fejlődését. Szoboszlai iránt a Borussia Dortmund, a Lazio és a Juventus is élénken érdeklődik, az Arsenal pedig már idén nyáron szeretné kivásárolni ausztriai szerződéséből, de klubjának célja a csoportkörbe kerülés a Bajnokok Ligájában, ezért leghamarabb a téli szünetben válnának meg tőle. A Football Insider a világ egyik legkeresettebb tizenéves futballistájának nevezi a székesfehérvári születésű és nevelésű Szoboszlait, aki az előző idényben bekerült az osztrák bajnok Salzburg felnőtt csapatába, és bemutatkozott a magyar felnőtt válogatottban, amelyben eddig négyszer lépett pályára.

 

Arsenal news: Gunners to table £9m Szoboszlai bid

 

A mértékadó transfermarkt.com szerint a támadójátékos becsült piaci értéke jelenleg 12 millió euró (olvasói jelzésre: 9 millió font, azaz 3,9 milliárd forint - a szerk.), de a The Sun információja szerint az Arsenal 15 millió fontot is hajlandó lenne fizetni érte. A brit lap szerint Unai Emery vezetőedző az eddiginél szűkebb költségvetéssel dolgozik idén nyáron, amely korlátozta a lehetőségeit, ez növeli Szoboszlai esélyeit. A játékost a The Guardian 2017 októberében, a goal.com pedig idén márciusban a világ legtehetségesebb labdarúgói közé sorolta a korosztályában.

Legfrissebb híreink