Angliában fogták el, de Hollandiában került rács mögé a magyar kapus

Az első hírek embercsempészetről szóltak.

Forrás: MOL Vidi FC

Februárban még a Vidi elleni Magyar Kupa-nyolcaddöntőben parádézott I. Alex (23), az NB III-as Taksony SE kapusa, az élete azóta viszont igencsak negatív fordulatot vett: letartóztatták őt. A Foci a köbön című blog arról számolt be, hogy a korábban a Pénzügyőrben, Pécsett, Kisvárdán, Szekszárdon és Kozármislenyben is játszó futballistát embercsempészet gyanúja miatt vették őrizetbe a hatóságok.
 
A portál szerint Angliában fogták el, de Hollandiában került rács mögé, s a hírek szerint 60 napig előzetes letartóztatásban lesz. Ám a Blikk egy, a focistához közel álló személytől úgy értesült, hogy a sportolót nem gyanúsítják embercsempészettel, az irataival voltak gondok, emiatt fogták el a rendőrök, s egy, legfeljebb két hónapon belül kiengedik őt.
 

Csapattársai és a klub alkalmazottai mindenesetre döbbenten állnak az eset előtt, nem értik, hogyan keveredhetett bajba a futballista.
 
– Mint derült égből a villámcsapás, úgy érkezett hozzánk a hír. Alex legutóbb két héte, a Szekszárd elleni mérkőzésünk előtt edzett a csapattal. Ahogy a meccsek jegyzőkönyvei is mutatják, azóta nem lépett pályára – mesélte lapunknak Szabados Tamás (34), a Taksony SE vezetőedzője. – Egyáltalán nem volt előjele a történetnek, nem is tudok semmilyen konkrétumot a körülményekről. Az eset természetesen megzavarta a játékosokat, hiába tesznek meg mindent a sikerért, s küzdenek teljes erőbedobással, nem képesek százszázalékosan a feladatukra koncentrálni.
 
A taksonyi klub egyelőre kitart a focistája mellett, bízik az ártatlanságában. Főként amiatt, mert komoly erőssége a csapatnak, amit bizonyított a már említett, Vidi elleni MK-találkozón, amelyet bár 1-0-ra megnyertek a fehérváriak, kapusuk óriási bravúrjai miatt sokáig emlegetik majd azt a kilencven percet a taksonyiak.
 
– Kiváló képességű, nagyon tehetséges játékos, éppen ezért nem szeretnénk lemondani róla. Ugyanakkor a bizonytalanság nem jó, nem tudjuk, számíthatunk-e még rá. Igyekszünk segítő kezet nyújtani neki – tette hozzá a tréner.

Legfrissebb híreink