"Álljatok föl!" - magasztosan búcsúzott a Loki Európától

Jobb volt a Torino, de ez senkit sem érdekel Debrecenben.

Forrás: MTI

EURÓPA-LIGA, SELEJTEZŐ, 2. KÖR, VISSZAVÁGÓ:

DVSC-Torino 1-4 (0-2)
Debrecen
, Nagyerdei Stadion, 15 350 néző. V: Jovic (Modric, Radic – horvátok)
DVSC: Nagy S. – Kusnyír, Szatmári Cs., Pávkovics, Ferenczi J. – Szécsi M., Haris, Tőzsér, Trujics (Csősz, 90.) – Varga K. (Zsóri, 62.) – Garba (Adeniji, 80.). Vezetőedző: Herczeg András
Torino: Sirigu – Izzo (Singo, 83.), Nkoulou, Nascimento – De Silvestri, Meite, Baselli (Rincón, 45+1.), Ansaldi – Zaza, Berenguer – Belotti (Millico, 76.). Vezetőedző: Walter Mazzarri 

Gólszerző: Garba (52.), ill. Zaza (25.), Izzo (32.), Belotti (69.), Millico (92.)
Továbbjutott: a Torino, kettős győzelemmel, 7–1-es összesítéssel.

 

Hangorkán és csend a Nagyerdei Stadionban!

 

A DVSC egy hónapja igazolt nigériai támadója, Haruna Garba talán sosem gondolta volna, hogy egy három méterről érkező, életerős fejessel olyan élményeket okoz a debreceni szurkolóknak, amelyet talán sosem felejtenek el. Pedig így történt a DVSC-Torino Európa-liga második selejtezőkörös mérkőzés 52. percében, hisz betalált, majd a Loki B-közép "Álljatok föl, álljatok föl" skandálása végett az egész aréna talpra ugrott - kivéve a vendégszurkolókat, akik némán, helyükre leülve figyelték a jelenetsort.

Ez is jól mutatja: ilyenkor elhomályosul a végeredmény. A 3-0-s hazai sikerrel záruló olaszországi odavágón a párharcot már eldöntő sztárcsapat 15350 néző előtt ugyan az első félidőben lefocizta a fiatal, egyáltalán nem feltett kezekkel játszó magyar csapatot, és Zaza, valamint Izzo találatai által 2-0-s előnnyel (összesítésben 5-0-s fórral) vonulhatott a szünetre, a második játékrészben azonban foggal és körömmel, becsülettel harcolt a Loki, ezzel párhuzamosan a játék is feljavult.

A nézők legnagyobb örömére Trujics kihagyott ziccerét követően érkezett a már említett Garba-gól, majd a Torino legnagyobb sztárja, Andrea Belotti betalált egyszer, de Tőzsér vagy épp Varga Kevin is meg-megtornáztatta Salvatore Sirigut. A 93. percben az alessandriai első meccshez hasonlóan érkezett a kegyelemdöfés Walter Mazzarriéktól Millico fejese által, amit a hármas sípszó követett.

Egy bizonyos azonban: hiába a teljesen papírforma szerinti nagyarányú különbség, Herczeg András és a debreceni publikum (az életre szóló élményt szerző kicsiktől a sokat tapasztalt nagyokig) büszke lehet a csapatra az NB I rajtja előtt.

 

S talán egyszer, pár év múlva ez az (európai szinten még rutintalan) alakulat meg fogja lepni a torinóiakat...

Legfrissebb híreink