Akinek nem tetszik, ne hallgassa a Puskás Akadémia edzőjét

Hornyák Zsolt lezárt egy ügyet.

Forrás: Puskás Akadémia/Facebook

Szerdán az első fordulóból elmaradt meccsen a Puskás Akadémia hazai pályán 1-0-ra legyőzte a Honvédot. A felcsútiak négy meccses bajnoki vereségi sorozatot törtek meg, a mérkőzés után Hornyák Zsolt vezetőedző értékelt.

,,Nagyon boldog vagyok, hogy láttam a fiúkat ünnepelni az öltözőben, hozzáteszem megérdemelten. A csapat most megmutatta azt, amit elvártam és hiányoltam eddig. Kitartottunk végig a meccsen, bíztunk benne, hogy nyerni tudunk. Szeretném kiemelni a hozzáállást, szívüket-lelküket beletették a meccsbe a játékosok. Lehet, hogy voltak hibák, de ami hiányzott hetek óta, az ma ott volt. Az első félidőben nagyon sok labdát veszítettünk a középpályán, nem tudtunk kibontakozni, nem tudtunk gyors ellentámadásokat vezetni. A második félidőben viszont ez sikerült. Szerintem ez döntötte el a mérkőzést, hogy a legvégsőkig harcoltunk. Lehetett érezni a csapaton, hogy el akarják dönteni a meccset. A győzelem mellett még annak örülök nagyon, hogy láttam az arcaikon az öltözőben, hogy felszabadultak. Mindannyian vártuk ezt az eredményt, a csapat nagyon keményen meg is dolgozott érte. Remélem a minőség is emelkedni fog majd, visszatérünk ahhoz a játékhoz középpályán, ami minket eddig jellemzett. Az első lépést megtettük, megvolt a csapatban az önbizalom, amit gólra tudtunk váltani."

 

A Honvéd jövője - NB1.hu

 

 

Hornyák elmondta továbbá, hogy tudja, hogy nehéz helyzetben van a Honvéd a vírus miatt, de most egyik csapatnak sem könnyű, nekik sem. A vezetőedző végig bízott a csapatában, a játékosai küzdeni akarása miatt végig nyugodt volt a meccsen. Kiss Tamással kapcsolatban elmondta, hogy korrekt a kapcsolatuk. A játékosoknak a kritikát pozitívan kell felfogniuk, különben nem haladnak előre, se a Puskás Akadémia, se a magyar futball. Megjegyezte, ha valakinek ez nem tetszik, akkor az ne hallgassa, hogy mit mond. Az öltözőben mindenki tudja, ha valaki jó azt ugyanúgy kimondja az öltözőben, mint amikor valaki rossz. Ha csak simogatják a fiatalokat, sehova se fog eljutni a magyar foci. A Kiss Tamás ügyet lezártnak tartja, annyira szereti a játékost, mintha a második fia lenne.

Az nb1.hu az alábbi kérdéseket tette fel a Puskás Akadémia vezetőedzőjének:

,,A lelátóról nem úgy tűnt, hogy benne van a gól a Honvéd játékában. Kellett-e attól tartani, hogy vereséget szenved a csapat?"

,,A Honvéd egy kicsit passzív volt, lehet azért, mert a koronavírus megzavarta a soraikat, de ezzel az egy góllal megérdemelten győztünk. Sajnos későn jött, korábban terveztük."

,,Radics Márton két meccse játszik a kezdőben, hogyan értékeli a visszatérését?"

,,Radics Marci egy gondtalan fiú, vannak még hibák, amiken dolgozunk. Próbál stabilan játszani, már a második szezont kezdte az NB I-ben. Örülök, hogy játszik és megállja a helyét. Dolgozunk az apróbb hibákon, ha nagyobb baj lenne, akkor azt biztos megmondanám."

 

Legfrissebb híreink