Ajka-Újpest: parádés szurkolás és Vignjevics-düh - reakciók

Kis Károly szerint NB I-es szint volt a lelátón.

Forrás:

Mint arról beszámoltunk, az Újpest csapata a félidőben még 2-1-es hátrányban volt, végül 5-2-re verte az Ajkát a Magyar Kupa hetedik fordulójában, így továbbjutott. A lefújást követően mindkét oldalról értékelték a találkozókat - míg az első ajkai gól jegyzője, Nagy Mihály nem értette, mi történt csapatával a második játékrészben, Szakály Péter pedig fél szemmel a Kaposvár elleni meccsre is kitekintett, az edzők különböző aspektusból értékeltek.

MK: hátrányban volt a félidőben, végül alázott az Újpest - videó - NB1.hu

 

Kis Károly (az Ajka edzője): "Sokáig partiban voltunk az Újpesttel, kétszer is vezetést tudtunk szerezni, ami nagy dolog. Sajnos nem jött jól, hogy kényszerű cserét kellett végrehajtanom a szünetben, innentől nem voltunk stabilak, több hiba is akadt a védekezésünkben. Hozzá kell tenni, hogy az Újpest felpörgött a második félidőre, ugyanakkor az agressziónk is elfogyott. Tartottam az ellenfél gyorsaságától, hatvan percig sikerült eltüntetni a különbséget és ellenálltunk a nyomásnak, végül azonban megérdemelten nyertek.

Gratulálok nekik és egyben gratulálok szurkolóinknak is, akik NB I-es szinten drukkoltak a lelátón!"

 

Nebojsa Vignjevics (Újpest): "Dühös és boldog vagyok egyszerre, hisz öt gólig jutottunk, ugyanakkor kaptunk is kettőt. Nem voltam elégedett a mérkőzés elején azoknak a játékosoknak a hozzáállásával, akiknek lehetőséget adtam erre a találkozóra, de annak ellenére, hogy nem jöttünk ki jól a kezdésből, a bekapott gólok felébresztették a csapatot. Egy percig sem aggódtam, hogy nem nyerünk, szerencsére a második félidőben Feczesin, Zsótér és Bjarnason vezetésével magunk javára tudtuk fordítani a találkozót, de ehhez egyéni és csapatmunka is kellett a második félidőben.

Azt próbálom megértetni a játékosokkal, hogy a lényeg az Újpest, ezért a csapatért küzdenek.

 

Egyértelműen inspiráló, motiváló, jó leckét adó találkozó volt a mai, bízom benne, hogy összekovácsolja a gárdát és küzdeni fogunk tovább."

Legfrissebb híreink