A ZTE egyik legjobbját vinnék Pintérék, megvan a Fradi-Slavia bírója

Nem tud örülni a Honvéd gólszerzője.

Forrás: ztefc.hu

MEZŐKÖVESD

Az nb1.hu értesülései szerint a Mezőkövesd vinné a ZTE egyik legjobbját, Babati Benjamint. A 25 éves, a támadósor több posztján is bevethető játékost 2022 nyaráig köti szerződés a zalaegerszegiekhez, akiknek színeiben eddig 48 NB I-es mérkőzésen 7 gólt szerzett. A 2020-ban a magyar válogatott keretébe is meghívót kapó Babati egyébként kezdőként kapott helyet a ZTE-ben a MOL Fehérvár elleni, vasárnapi bajnoki nyitányon.


FERENCVÁROS

Az UEFA döntése értelmében a spanyol Jesús Gil Manzano vezeti a szerdai Ferencváros-Slavia Praha Bajnokok Ligája-selejtezőt. A 37 éves bíró 2014 óta FIFA-bíró, a legtöbb alkalommal a spanyol élvonalban fújja a sípot, idén áprilisban például a Real Madrid-Barcelonát is megkapta feladatnak. Segítője Ángel Nevado és Javier Martínez Nicolás lesz. 


A HONVÉD JELENTÉSE:

"Pedig milyen szépen indult! A Budapest Honvéd–DVSC bajnoki 36. percében egy bal oldali szögletnél Nono vette észre a hosszún érkező Bőle Lukácsot, a beadás pedig olyan pontos volt, mint a befejezés, rajzolni sem lehetett volna szebb variációt. Ekkor még minden szépnek tűnt, megérdemelten szerzett vezetést a kispesti csapat.

„Volt egy figura, amit csináltunk volna, de jeleztem Nono-nak, hogy teljesen üresen vagyok, nem figyel rám senki – elevenítette fel a Bozsik Aréna első NB I-es gólját a találat szerzője, Bőle Lukács. – Szerencsére ezt ő is észrevette, nagyszerű labdát kaptam tőle, ráadásul még jól el is találtam. Kár, hogy most már egyáltalán nem tudok örülni neki. Személy szerint fizikálisan jól éreztem magam a pályán, talán lehettem volna a mezőnyben még aktívabb, többet kellett volna játékban lennem.”

Valóban, a második negyvenöt perc után már aligha a mesteri vezető találat járt a fejünkben, a vendégcsapat ugyanis – egy VAR segítségével megadott tizenegyes és piros lap után – megfordította a találkozót, így vereséggel rajtolt a Honvéd a bajnokságban, ami a kiváló első félidőt látva talán még fájóbb.

„Az első játékrészben egyértelműen mi irányítottunk, rúghattunk volna két-három gólt – elemezte a találkozót Bőle Lukács. – A szünet után nem úgy jöttünk ki a pályára, ahogy kellett volna, nem mentünk rájuk úgy, mint korábban. Így nem is tudtuk zavarba hozni a védelmüket, pedig ez az első félidőben nagyon jól működött. A 60. percben jött a tizenegyes és a kiállítás, ami nagyon megfogott minket, szétesett a csapat, végül többgólos vereséget szenvedtünk, ami abszolút nem volt benne a meccsben. Én is azt éreztem, hogy megvolt a ritmusunk az első félidőben, a szünet most a Debrecent segítette, nagyon sajnálom, hogy utána már nem tudtuk ugyanazt a tempót diktálni, erre mindenképp figyelni kell a következő meccsen.”

Főleg egyenlő létszámnál, de az egész mérkőzésen feltűnő volt, hogy Bőle Lukács és társai a támadóharmadban milyen sokat változtatják a helyüket, a Honvéd temérdek pontrúgását is rendre más-más végezte el. A 31 esztendős szélső szerint ez meccsről meccsre hatásosabb fegyvere lehet a Honvédnak.

„Rengeteget gyakoroljuk ezeket a mozgásokat, de minden szituáció más. Van egy alap elképzelésünk, viszont sokszor a támadóknak improvizálni kell. Ez nagyon jó dolgokat tud kihozni a csapatból, de természetesen nem működik azonnal tökéletesen – mondta Bőle Lukács, aki a folytatásra is kitért. – Most még fáj, de nem szabad a vereségen rágódni sokáig, hiszen ez még csak az első forduló volt. Ez a meccs tanulságnak mindenképpen jó volt, a következő bajnokin pedig mindenképp győznünk kell!”

Legfrissebb híreink