A visszavonuló Kassai történelmet írt - reakció

Zalaegerszegen döntötte meg a rekordot.

Forrás:

Az nb1.hu-n is beszámoltunk arról, hogy Kassai Viktor befejezte a pályafutását. Kassai Viktor vezette novemberben a Zalaegerszeg-Mezőkövesd mérkőzést, a találkozó 1-1-es döntetlennel zárult. Ez az összecsapás azért érdekes a bíró számára, mert 322. alkalommal dirigálhatott NB I-es meccsen, így megdöntötte Szabó Zsolt rekordját. Kassai először 1999-ben kapott feladatot a legmagasabb osztályban. A 44 éves sípmester 2008 az olimpián vezethette a döntőt, három esztendővel később pedig a BL-finálét kapta meg. 

Kassai befejezte - részletek - NB1.hu

 

"Amikor fiatal voltam, nem gondolkodtam azon, hogy meddig juthatok el ennyi évvel később. Persze a századik, a kétszázadik és főként háromszázadik NB I.-es mérkőzésemet követően már a céljaim között szerepelt, hogy szeretném elérni az örökranglista első helyét. Emlékszem, amikor több mint tíz évvel ezelőtt az egykori csúcstartó, Bede Ferenc megdöntötte az akkori rekordot, milyen tisztelet övezte őt a játékvezetői társadalomban.

 

Ez egy olyan rekord, amit nem lehet véletlenül elérni. Egy-egy jó mérkőzése vagy szezonja lehet bármelyik játékvezetőnek, de hosszú éveken keresztül kiegyensúlyozottan szerepelni nagyon nehéz. A magyar első osztályban eltöltött húsz évem alatt rengeteg edzés, tesztfutás, továbbképzés, meccselemzés kellett ahhoz, hogy ennyi mérkőzést vezethessek. Éppen ezért ez a rekord nagy büszkeséggel tölt el" - nyilatkozta Kassai a kemma.hu-nak.

 

Kassai idén egyéves szünetet követően újra szerepet kapott a BL-ben. Elmondta, várta, hogy újra a legrangosabb európai kupában bizonyíthasson.

"Egyáltalán nem biztos, hogy egy BL-meccs nehezebb, mint egy magyar bajnoki. A felkészülésben pedig semmilyen különbség sincs. Az évek alatt minden játékvezetőnek kialakul az a rutinja, hogy milyen edzésekkel és elméleti képzéssel készül fel a következő mérkőzésére" - fogalmazott Kassai.

Kassai Viktor Oroszországban kaphat fontos pozíciót - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink