A Dunaszerdahely magyar válogatott játékosa BL-csapathoz igazolhat

Szintet léphet a középpályás.

Forrás: dac1904.sk/hu

Vida Kristopher után Vida Máté is búcsút inthet a Dunaszerdahely csapatának. A cseh Zongl értesülései szerint a 23 éves futballista a Slavia Praha érdeklődését keltette fel. A portál a Facebookon közzétett bejegyzésében kijelenti, hogy Vida Kalmár Zsolt mellett a DAC egyik kulcsembere. Vida ebben a szezonban 21 szlovák bajnokin kapott lehetőséget, a fellépéseit két góllal zárta. A Szlovák Kupában szintén két találatot szerzett. 

Žongl

 

A Transfermarkt értesülései szerint Vida szerződése 2021-ben jár le a DAC-nál. Értékét a portál 700 ezer euróra becsüli. Vida a magyar válogatott szerelését eddig hat alkalommal húzhatta magára. A futballista 2018-ban fogadta el a dunaszerdahelyiek ajánlatát, ekkor a Vasasnak intett búcsút. 

A Slavia ötször nyerte meg a cseh bajnokságot, korábban a csehszlovák pontvadászatban pedig 13 alkalommal végzett az élen. A prágaiak ebben a szezonban a BL csoportkörében is szerepeltek. A Barcelona, az Inter és a Dortmund ellen nem volt könnyű dolguk Jindrich Trpisovsky tanítványainak, ennek ellenére a katalánoktól és a milánóiaktól is pontot tudtak rabolni. A bravúrok ellenére nem sikerült a továbbjutás a Slaviának, amely a kvartettben a negyedik helyen végzett. 

Legfrissebb híreink