93 éves lenne Puskás Ferenc

Egy rekordot még mindig tart a magyar válogatottban.

Forrás: honvedfc.hu

1927. április elsején látta meg a napvilágot Puskás Ferenc, az Aranycsapat kiemelkedő klasszisa. Ma lenne 93 éves a Honvéd és a Real Madrid csillaga, a futball egyik legmeghatározóbb alakja, aki mindig április másodikán ünnepelte a születésnapját.

1927 április elseje egy átlagos pénteknek indult, nem számoltak be a hírlapok eget rengető hírekről. IV. Károly halálának 5. évfordulója alkalmából gyászmisét tartottak, míg Gulyás visszakerült a Vasas ellen készülő Kispest csapatába. Mint később kiderült, a nap legfontosabb híre, hogy megszületett ifjabb Purczeld Ferenc, aki az Öcsi becenevet kapta a családjától.

 

Nem tudta megszorongatni Messit Puskás Ferenc - NB1.hu

 

 

16 évvel később már szerződtette volna a Kispest, azonban a fiatal kor miatt nem tudta, ezért eleinte álnéven játszott az idősebbek között. Fél évvel később mutatkozott be a KAC első csapatában, majd 18 évesen először válogatott is lett, ahol csak 12 percre volt szüksége ahhoz, hogy megszerezze az első gólját. A válogatottban 85 meccsen 84 gólt szerzett, azóta sem talált be ennyiszer senki az ellenfél kapujába a nemzeti tizenegyben.

 

Rajzfilmben szerepel Puskás Ferenc - NB1.hu

 

 

1957-ben kénytelen volt az emigrációt választani, 25 évvel később léphetett jra magyar földre. A pályafutása vége felé közeledő Puskást a Real Madrid szerződtette, ahol elképesztő sikereket ért el, például egy BEK-döntőben 4 gólt szerzett.

Aktív pályafutása után edzőként tevékenykedett, a világ számos pontján megfordult. A legnagyobb sikerét a görög Panathinaikosszal érte el, az athénieket a BEK-döntőig vezette.

 

Legfrissebb híreink