NB I-es sorlás: most az Újpest járt jól az FTC ellenében

„Végre!” – írták ki a Facebookra.

Forrás:

Mint már jeleztük, az MLSZ-ben elkészítették ma a következő NB I-es bajnokság sorsolását és bizony a párosítások elkészülte után kijelenthetjük, hogy elméletben az Újpest az (egyik) legnagyobb nyertes.

Mert amióta 12 csapatos és 33 fordulós az NB I-es bajnokság, azóta az a fura helyzet áll elő, hogy bizony vannak csapatok, amelyek kétszer is egymás ellen lépnek pályára hazai környezetben az adott riválisaik ellen, ami azért minimum súrolja a versenysemlegesség elvét...

Azt nem kell külön ecsetelni, hogy ennek szakmai oldalról mekkora a jelentősége, de anyagi vonatkozásokban sem lényegtelen. Sőt...!

Adott esetben kevesebbet kell utazni, kiemelt, sok nézőt vonzó mérkőzéseken meg jelentősen nő a jegybevétel, de akkor is, ha az FTC a vendégcsapat. A két tényező együttállásakor meg pláne az!

Magyarország legtöbb nézőjét a helyszínre is vonzó rangadója az FTC és az Újpest csatája, ám az elmúlt években megszokhattuk, hogy a zöld-fehérek voltak azok, akik kétszer is otthon léphettek pályára az egymás elleni csörték során.

Most viszont fordult a kocka, aminek Újpesten nagyon örülnek, erről árulkodik a klub, sorsolásról szóló cikkének a Facebookon történt posztolásakor történt posztszöveg megfogalmazása, illetve az is, hogy a hivatalos közleményükben ezt is írták a klub sajtósai: a „Fortuna végre csapatunknak kedvezett, így az aktuális idényben kétszer is a Szusza Ferenc Stadionban játszunk a zöld-fehérekkel.”

Log into Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

Az Újpest, eredménytől és bajnoki helyezéstől függetlenül két telt házas bajnoki mérkőzést könyvelhet el.

De mint a bejegyzésünk elején fogalmaztunk, az Újpest egyelőre csak elméletben a sorsolás (egyik) legnagyobb győztese, mert jelenleg mindenki azzal számol, hogy lehetnek majd nézők végig a stadionokban, aminek AZ NB1.HU KIEMELTEN ÖRÜLNE!

Éppen emiatt reméljük, hogy sem vírus, sem más, még keményebb helyzet nem rondít majd bele a lila-fehér levesbe.

Meg a többiekébe se...

FRISSÍTÉS: 18.04: Eldőlt az Újpest sorsa: Duchatelet és Kovács Zoltán is reagált

Legfrissebb híreink