Loki-Szpari: Michael Jordan lányának megint igaza volt

A hiányzó tízezer helyszíni meséje!

Forrás:

DVSC-NYÍREGYHÁZA 1-1

A magyar labdarúgás egyik ünnepe volt október 25-én!

Pontosan úgy, mint már nagyon sokszor korábban, amikor a két, elismerésre méltó, megkerülhetetlen vidéki fellegvár, a Loki (a pályaválasztót kell minden esetben előre írni) és a Szpari harcolt egymás ellen.

Mert a Loki-Szpari soha nem csak egy szimpla bajnoki. Sokkal, de sokkal több annál. Maga a labdarúgás legfontosabb velejárója, maga a szenvedély. Aki ezt netalán nem hinné el, az kérdezzen csak meg nyugodtan egy debreceni és egy nyíregyházi fanatikust. Majd utána még egyet, még egyet, és végül mindenkit.

Egymást mondjuk nem fogják dicsérni a szavak kimondott, klasszikus értelmében, de azt elmondják, hogy ennél a párosításnál nincsen fontosabb a számukra. És így válik dicséretté a legfontosabb rivalizálás elismerése.

Október 25-én, mint mindig, amikor a Loki és a Szpari találkozik egymással, a labdarúgás ünnepe volt. A meccs is egész jó, változatos és fordulatos volt, a végeredmény 1-1 lett, igazságosnak mondható. De a körítés, amit négyezer nyíregyházi és kétezer debreceni a stadion környékére és a lelátóra varázsolt, az örökké emlékezetes marad.

Még akkor is, ha sokan vannak olyanok, és ezt tiszteletben kell tartani, akik a környéken lakók közül vagy az élet más területeiről nehezen viselik, ha szókimondó szövegekkel is hergelik egymást a felek.

A labdarúgás és azon belül a szurkolás viszont ilyen közeg, a szenvedély mellett az őszinteség is a velejárója, főleg a lelátón.

Most viszont fájóan üres volt a stadion környéke, a gyönyörű Nagyerdő, és fájóan üres és csöndes volt a stadion is.

A meccs nem volt rossz a helyszínen szemlélve, mert volt taktikai csata, küzdelem, harc, lövések, beadások, helyzetek és ha úgy kellett lennie, akkor férfias párharcok is.

A 22 játékos a pályán, illetve a kispadokon helyet foglalók pontosan átérezték, hogy mit jelent a Loki-Szpari, de nagyon hiányzott a lelátóról még vagy 10 ezer fanatikus, debreceniek és nyíregyháziak egyaránt.

A Loki úgy vetette bele magát a küzdelembe, hogy vezette a tabellát (az előzetes várakozásoknak megfelelően), míg a Nyíregyháza, köszönhetően az egyik legjobb magyar edző, Gálhidi György munkájának, az ötödik helyet foglalta el. A Loki az előző körben nem várt vereséget szenvedett el a Dorog vendégeként Tatabányán 2-0-ra (teljesen mindegy ebből a szempontból, hogy Kusnyír ki lett állítva a 38. percben, mert előzetesen akkor sem a Dorog győzelme volt várható), míg a Nyíregyháza 5-0-val alázta meg de nagyon az ősz egyik meglepetéscsapatát, a Budaörsöt.

A Szpari igyekezett masszív falat húzni a tizenhatosa elé, amit jelzett, hogy a 4 védő mellett még további 5 játékos rendelte magát alá a területszűkítésnek, ha kellett, ilyenkor elől egyedül az amúgy gólzsák Hornyák Marcell maradt.

A Loki igyekezett a szélekre nyitni, azaz széthúzni a nyíregyháziak falát, ebben a játékrendszerben is döntő feladat hárult Dzsudzsák Balázsra, aki ezúttal is belső középpályást, azaz mélységi irányítót játszott. Egyébként Korhut vezető góljánál is a széléről jött a beadás a Szpari kapuja elé, azaz Huszti Szabolcs elgondolása a vendégek csapatvédekezésének a feltöréséről teljesen frankó volt.

A második félidőre az előre játékban is vagányabbá váló Szpari jött ki, de ez nem azt jelentette, hogy hirtelen tele lettek volna a debreceni gatyák (mint a nyíregyháziak sem voltak telítettek az első félidőben), így viszont ütemesebb, lüktetőbb lett a meccs, de hozzá kell tenni, mert vétek lenne elhallgatni, hogy Gálhidi játékosai is szerezhettek volna gólt az első félidőben. Azok a játékosai, akik a legvégéig nem adták fel a küzdelmet és Gresó hosszabbításban lőtt 11-es góljával kiegyenlítettek.

Az, hogy a Loki vezette a forduló előtt a tabellát nem meglepetés, de a feljutásért még nagyokat kell majd harcolnia...

Szpari-Loki: örök igazság Michael Jordan lányától - NB1.hu

 

Nem sok meccsre emlékszem, vagy hogy játszani láttam. A szurkolókra emlékszem, hogy hangosak voltak. Folyton ordítottak. Brutális volt.
(Jasmine Jordan, Michael Jordan lánya a Netflixnek az apjáról szóló, életrajzi dokumentumfilm sorozatban)” - kezdtem így az októberi meccsről a helyszíni riportomat.

Jordan lányának a szavai most is, mint minden olyan meccsen, amin nem lehetnek sajnos ott a szurkolók, egész végig átjárták a hallójárataimat.

A MÉRKŐZÉS FŐSZEREPLŐJE: DZSUDZSÁK BALÁZS
Nem most játszott a pályafutása során a legjobban, de szerintem Gálhidi György is elfogadta volna, ha ő a meghosszabbított keze a pályán, aki mindig jó tanácsokkal látja el a társait.

A MÉRKŐZÉS KULCSMOMENTUMA: HAMED LÖVÉSE
11 perce tartott a mérkőzés, amikor forintos zsuga után Hamed iramodott meg a jobbösszekötő helyén, majd 10 méterről több méterre lőtt a jobb alsó sarok mellé. Eleve egy kis külsőt kellett volna beletennie a löketbe, ha onnan a jobb alsóba akarta küldeni a labdát, de a legjobban akkor járt volna, ha középre passzol az érkezőknek. Más lett volna a mérkőzés menete és összképe, ha a Szpari szerzi meg a vezetést.

91. p.: Beadás után Gróf tarolta el a bíró szerint Farkast az ötösnél, a 11-est Gresó a jobbra vetődő Gróf mellett a jobb alsóba lőtte. 1-1!

GÓLOK TÖRTÉNETE:
39. p.:
Bódi nyeste középre a labdát a jobb oldalról, a hosszú oldalon érkezett Korhut, aki megelőzte az emberét, majd 3 lépésről a kapu jobb oldalába stukkolt. 1-0!

JEGYZŐKÖNYV:

NB II, 32. FORDULÓ
DEBRECENI VSC–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS 1–1 (1–0)
Debrecen, Nagyerdei Stadion, zárt kapuk mögött. Vezeti: Kovács J. Zoltán (Becséri Gergely, Csatári Tibor)
DVSC:
Gróf – Bévárdi, Pávkovics, Kinyik, Korhut – Haris, Dzsudzsák – Pintér Á. (Bényei Á., 85.), Ugrai (Bárány, 63.), Bódi – Szécsi M (Sós, 88.). Vezetőedző: Toldi Gábor
Nyíregyháza: Fejér – Szokol, Papucsek, Jánvári (Svedjuk, a szünetben), Fodor F. – Márkus (Farkas A, 84.) – Hamed (Györgyi, 76.), Szabó B. (Kalocsai, 65.), Paku, Gresó – Hornyák (Zamostny, 65.). Vezetőedző: Gálhidi György.
Gólszerző: Korhut (39.), Ill. Gresó 90+3. 11-esből.

KÖVETKEZŐ FELADAT:
A Loki újabb vidéki fellegvár ellen játszik majd, mert az ETO vendége lesz, míg a Szpari a Siófokot fogadja.

Tabella a linkre kattintva érhető el.
 

FRISSÍTÉS, 18.36:

HÉTFŐ, 10.08:

Újabb hír a súlyos sérülést szenvedett Gróf Dávidról

 

Legfrissebb híreink