Közönségtalálkozó a legjobb magyar edzővel és a legjobb NB I-es játékossal - Magyar Aranylabda

Képek és videók, mert csak egy dolog számít igazán.

Forrás:

Közönségtalálkozót tartottunk tegnap, az összejövetelnek a Champion Wines Vinarium&Gastro Boutique adott otthon – remekül éreztük magunkat.

Az esemény apropóját az nb1.hu által 22. alkalommal kiírt Magyar Aranylabda-szavazás díjátadója adta. Most is, mint minden évben, 5 kategóriában kértük fel a magyar labdarúgással kiemelten foglalkozó szakírókat és szerkesztőségeket, hogy szavazzanak a legjobbakra. A győztesek közül a legjobb magyar edzőnek választott Kuttor Attila (Mezőkövesd) és a legjobb NB I-es játékos, Dibusz Dénes (FTC) volt jelen az eseményen.

A szervezkedés már hetekkel ezelőtt elkezdődött, a tényleg zseniális helyszín Székely Csillának, a sporthataroknelkul.hu, az erdelysport.hu és a felvideksport.hu testvéroldalainknak a főszerkesztőjének az ötlete volt. Magának az eseménynek a forgatókönyvét Bakonyi Péter, a FINAL SCORE MÉDIA Kft. főtanácsadója készítette el. A kezdő inspirációért meg Biró Lászlónak jár örök hála.

Amikor először voltam a társaimmal helyszínbejáráson, azonnal megtetszett. Előkelő, de mégis laza, igényesen berendezett, mint egy igazi borospince. Tudom, hogy a szurkolók döntő többsége sört szeret inni a meccseken, viszont a futballisták, és itt elsősorban Puskás Öcsiékre gondolok, a fröccsöt részesítették mindig is előnyben a legendák szerint, aminek ugye egyik elengedhetetlen kelléke a bor.

Ilyen nagyszabású eseményt még nem szervezett és nem is tartott az nb1.hu 1999-es megalapítása óta, és bizony a többiek hathatós és elévülhetetlen segítsége nélkül nem is tudtuk volna létrehozni. 

Számomra egészen elképesztő volt, ahogyan a terepszemlén Bakonyi Péter mellett a szakmájáért elképesztő és lenyűgöző módon rajongó Erdős Géza, a sport365.hu főszerkesztője, valamint Lantos Zsolt gyártásvezetőnk (aki a sportújságíró válogatott szíve és lelke) álltak a pince közepén és kapásból mondták úgy, hogy semmilyen felszerelés nem volt náluk, hogy minek, hol és hogyan kell lennie ahhoz, hogy minden a lehető legjobban működjön majd tegnap. Azt, hogy minden, még fontos kellék meglett, a mindenesünk, Zaránd Krisztina érdeme.

Az általuk elmondott szakkifejezések közül eggyel sem „untatnám” a Tisztelt és Kedves Olvasóinknak, legyen elég annyi, hogy amikor tegnap megérkeztem a helyszínre, leesett az állam.

„Bízom benne, hogy 2020 még sikeresebb év lesz!" - VIDEÓ!

Labdarúgócsapatunk kapusát, Dibusz Dénest választották meg 2019 legjobb játékosának a magyar bajnokságban.

Előtte azonban még Dibusz Dénessel és Kuttor Attilával a főhadiszállásunkon találkoztam. Dénes érkezett először, aki áhítattal mesélt arról, hogy a három hónapos kisfia már egyedül fürdik és így már imádja is, mert kapott egy kis úszógumiszerűséget, amit ha a nyakára tesznek, akkor semmiféle baleset nem érheti a kádban. Közben meg persze izgultunk a mezőkövesdi vezetőedzőért, aki edzés után utazott Budapestre, és hát tegnap semmire sem volt megfelelő az időjárás, pláne nem a vezetésre. Ennek ellenére a szakember percre pontosan akkor érkezett meg, amikorra megígérte. Könnyű azt gondolni, hogy a GPS kiszámolta neki és azt az időpontot mondta nekem, de az igazság az, hogy az elméletet a gyakorlatba is át kellett tudni ültetni.

Patkós Imre, a tulajdonosi kör képviselője vitt át minket a helyszínre, megérkezésünk után én egyből lesiettem  pincébe, ahol a már előbb említett barátaim is vártak, hog kezdhessünk. 

Amikor Erdős Géza tiszta szívből belekezdett a műsor vezetésébe, megint azt éreztem rajta, mint végig az előkészületek és a műsor alatt (meg amióta ismerem, ennek most lesz lassan 1 éve), mintha ugyanúgy a megalapításunk kezdete óta az nb1.hu-nál dolgozna, mint én, vagy még talán régebb óta is...

Ahogy ültem a pódiumon, örömmel vettem észre, hogy gyakorlatilag mindenki ott volt, akit meghívtunk az eseményre. Édesapám mellett észrevettem azt a két, korábbi nb1.hu-s főszerkesztőt,Gáll Andrást és Pajor-Gyulai Lászlót, akiknek az alapítónk, Imre Mátyás mellett a legtöbbet köszönhetek emberileg- és szakmailag egyaránt. Ki is jelentettem mindenki előtt ezt, hozzátéve, remélem, az esemény végeztével egy jó hosszúlépés mellett elmesélik, hogyan tudtak engem egyáltalán elviselni, mert ez szerintem egy földöntúli tulajdonság. Szavaimat az igazolta vissza a legjobban, hogy apu bőszen és eléggé őszintén bólogatott. 

Géza kérdésére válaszolva elmondtam ismét, amit már annyiszor ismertettem, hogy a Magyar Aranylabda értékét a szavazók minősége adja, mert egyébként az nb1.hu nem vesz részt a voksolásban. Látom a beérkező szavazatok alapján a pillanatnyi állást, ennek tükrében meg nem tartom sportszerű dolognak a „közbeavatkozást”. 

Örömmel vettem észre, hogy ott volt az eseményen Gergelics József az MTI-től, akivel sajnos még soha nem dolgoztam együtt, de olyan szintű támaszom a kezdetektől fogva, mintha a testvérem lenne.

Hatalmas köszönettel tartozom még a közvetlen csapatomnak, Biró Ádámnak, Juhász Gergelynek, Nagy Benjáminnak és Vállaji Márknak (imádlak titeket, srácok!!!!), hogy tegnap is hatalmas terhet vettek le a vállamról és ismét zokszó nélkül, a legjobb tudásuknál megint sokkal többet nyújtva segítettek mindenben. A sport365.hu csapatából az Egis Körmend valaha volt leglekesebb szurkolójának, Sávoly Boglárkának is csak kalaplengetés jár, akárcsak a felülmúlhatatlan és zseniális Párt Andrisnak az estéről elvégzett munkájáért, valamint Kis Ádámnak, aki egyszerre fényképezett és videózott. Elek Zoltánnak, a felvideksport.hu egyébként arannyal bevont tollú/klaviatúrájú szerkesztőjének meg a remek kérdései maradnak fenn örökké az emlékezetek végtelen idejű csarnokában.

Amikor Dibusz Dénes és Kuttor Attila beléptek a pincébe, felállva tapsolták meg őket az egybegyűltek, teljes joggal. Mindketten elképesztő évet produkáltak, és ami a legszimpatikusabb volt ismét bennünk, hogy ezúttal sem felejtették el szívből megemlíteni, hogy a társaik segítsége nélkül nem lettek volna képesek olyan teljesítményre, mint amit letettek az asztalra 2019-ben is. 

Kiosztották a Magyar Aranylabda-díjakat

Dibusz Dénes és Kuttor Attila sem ivott előre a medve bőrére. A Ferencváros kapusa bajnoki címmel és Európa Liga-remekléssel, a Mezőkövesd edzője pedig az őszi szezon dobogós meglepetéscsapatának a szakvezetőjeként várta a Magyar Aranylabda-választás díjkiosztóját.

A beszélgetés szerintem végig kötetlen és nagyon jó hangulatú volt. A két díjazott mesélt a múltról, de nem csak a 2019-es évről, hanem még a közeli és a távoli terveikről is. 

Dibusz Dénes elmondta, nyilván érdekelné egy külföldi lehetőség, de elképesztően jól érzi magát a Ferencvárosban, viszont kijelentette azt is, hogy szeretnének ismét bajnokok lenni, és a legszebb álma az lenne a klubjával, ha vagy a BL-csoportkörébe jutnának be. Ha viszont ez nem sikerülne, akkor szeretné, ha az El-ben megélnék a tavaszt. Mikor a válogatott előtt álló feladatokról beszélt, szerintem a lelki szemei előtt ugyanazok a képsorok cikáztak, mint az egybegyűlteknek, hogy nyerünk Szófiában, majd a teltházas Puskás Arénában Izland vagy Románia ellen kijutunk az Eb-re. Én még ekkor tovább utaztam, mert azt is látni véltem, hogy akkor már lendületből megnyerjük a kontinensviadalt, megint, mint mindig, mindenkit leszurkolva.

Kuttor Attila elmondta, minden sportember úgy vág neki egy sorozatnak, hogy szeretné azt megnyerni, de Mezőkövesden az a cél, hogy minél jobban szerepelve maradjanak bent az élvonalban. Külön hangsúlyozta ő is, hogy nagyon jól érzi magát a klubjánál. Elmondta, álma, hogy egyszer bajnokcsapat edzője legyen, kérdésre válaszolva a szövetségi kapitányi poszttal kapcsolatban leszögezte, hogy reméli, annak is eljön majd egyszer az ideje, de ahhoz még nagyon sokat kell tennie.

A hivatalos rész befejeztével sor került a nyilatkozatokra és kötetlen beszélgetésekre is, örömmel figyeltük, ahogyan az erre az alkalomra elkészített autogramm-kártyák nagy népszerűségnek örvendenek, mert egyébként voltak olyan szurkolók is az eseményen, akik a kezdetektől fogva figyelemmel kísérik az nb1.hu 1999 óta íródó pályafutását. 

A portfólióknál uralkodó légkörre jellemző, hogy az esemény végeztével egyáltalán nem széledtünk szét egyből, annak ellenére, hogy nem volt előírva a kötelező együttmaradás. Azt nagyon sajnáltuk, hogy ügyvezetőnk, Szabó Márk már nem tudott velünk (vissza)jönni a főhadiszállásra, de neki és Bélteky Róbert tulajdonosnak is hatalmas köszönettel tartozunk azért, hogy most is (mint minden esetben és minden körülmények között, mindenhol), első kérésünkre azonnal támogatták az eseménnyel kapcsolatos összes ötletünket. 

Jól éreztük magunkat, de ami a legfontosabb, és ez az élő közvetítésben is látszott, hogy a vendégeink is, aminek tiszta szívből örülünk.

Élő közvetítés a 22. Magyar Aranylabda-gáláról - NB1.hu

Kuttor Attilának a legnagyobb álma, hogy megnyerjék a bajnokságot a Mezőkövesddel, ezért dolgoznak minden nap. Dibusz Dénesnek az a célja, hogy még egy lépést tudjanak felfele tenni és a BL csoportkörben tudjanak szerepelni, vagy az El-ben kijutni a csoportból.

Egy dolgot a 21. évünkre megígérhetek, mégpedig azt, hogy a hozzáállásunk továbbra sem változik, mindent ugyanolyan elv menténk csinálunk majd, mint a megalapításunk kezdete óta.

Mert a világon csak két dolog létezik: a magyar foci (és a szurkolás), illtve minden más.

De csak az előbbinek van értelme!

nb1.hu - Magyar Aranylabda 2019 - díjátadó

Magyar Aranylabda 2019 - díjátadó


EMLÉKEZTETŐ
Magyar Aranlabda-díj

1998-ban hívta életre a Foci Magazin, az 1999-ben megalapított nb1.hu jogelődje. A szavazáson mindig a magyar labdarúgással kiemelten foglalkozó szakírók és szerkesztőségek voksolnak. Évek óta 5 kategóriában. Az első helyezettek 7, a másodikok 3, a harmadikok 1 pontot kaptak. Az nyert, aki a legtöbb pontot kapta.

KATEGÓRIÁK:MAGYAR ARANYLABDA
minden magyar játékosra lehetett voksolni, korosztálya, posztja, hogy melyik ország klubcsapatában játszik, nem számított.

LEGJOBB NB I-ES JÁTÉKOS
minden olyan futballista, aki az NB I-ben játszik, poszt, korosztály, nemzetiség nem számított

LEGJOBB MAGYAR EDZŐ
minden magyar állampolgárságú edző, dolgozzon Magyarországon vagy külföldön

LEGJOBB MAGYAR LABDARÚGÁSÉRT DOLGOZÓ NEM MAGYAR ÁLLAMPOLGÁRSÁGÚ EDZŐ
minden olyan, nem magyar állampolgárságú edző, aki Magyarországon dolgozik

LEGJOBB MAGYAR UTÁNPÓTLÁSKORÚ-JÁTÉKOS
minden olyan magyar játékos, aki játszhat az U21-es korosztályban/válogatottban, vagy annál fiatalabb

EDDIGI GYŐZTESEK
1998, 1999, 2000, 2001: Király Gábor (Hertha BSC)
2002: Lisztes Krisztián (Werder Bremen)
2003: Szabics Imre (VfB Stuttgart)
2004, 2005: Gera Zoltán (West Bromwich Albion)
2006: Dárdai Pál (Hertha BSC)
2007, 2008: Hajnal Tamás (Karlsruhe, Borussia Dortmund)
2009: Juhász Roland (RSC Anderlecht)
2010: Dzsudzsák Balázs (PSV Eindhoven)
2011: Juhász Roland (RSC Anderlecht)
2012: Szalai Ádám (1. FSV Mainz)
2013: Huszti Szabolcs (Hannover 96)
2014: Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva)
2015: Király Gábor (Szombathelyi Haladás)
2016: Nagy Ádám (Bologna)
2017: Nikolics Nemanja (Chicago Fire)
2018: Gulácsi Péter (RB Leipzig)
2019: Gulácsi Péter (RB Leipzig)

VÉGEREDMÉNYEK MAGYAR ARANYLABDA
1. Gulácsi Péter (RB Leipzig) 154 pont
2. Willi Orbán (RB Leipzig) 53 pont
3. Szoboszlai Dominik (RB Salzburg) 46 pont

LEGJOBB NB I-ES JÁTÉKOS
1. Dibusz Dénes (FTC) 69 pont
2. Isael (FTC) 67 pont
3. Davide Lanzafame (FTC/Honvéd) 48 pont

LEGJOBB MAGYAR EDZŐ
1. Kuttor Attila (Mezőkövesd) 148 pont
2. Lőw Zsolt (PSG - másodedző) 53 pont
3. Dárdai Pál (Hertha BSC - nyárig) 19 pont
 
LEGJOBB MAGYAR LABDARÚGÁSÉRT DOLGOZÓ NEM MAGYAR ÁLLAMPOLGÁRSÁGÚ EDZŐ
1. Szerhij Rebrov (FTC) 163 pont
2. Marco Rossi (magyar válogatott) 85 pont
3. Hornyák Zsolt (Puskás Akadémia) 24 pont

LEGJOBB MAGYAR UTÁNPÓTLÁS-JÁTÉKOS
1. Szoboszlai Dominik 168 pont
2. Szalai Attila (Apóllon Lemeszú) 23 pont
3. Banó-Szabó Bence (Honvéd) 17 pont

Legfrissebb híreink