Orbán Viktor előtt üzent a Vasas az NB I-nek - KÉPEK

A vigyázó szemeket a Csákváron is rajta kell tartani.

Forrás: Vasas FC

Azonnal gyanús lett!

Amikor a kezdés előtti utolsó pillanatokban a Fáy utcáról rákanyarodtam a Hajdú utcára totál szabálytalanul, át keresztbe az úttesten ahogy (nem) kell, majdnem elütött egy autó. Ha nem csörren meg a zsebemben a telefon, tuti, hogy pont elé lépek. 

Már majdnem elkezdtem jó alaposan szentségelni, hogy ezt, hogy képzeli, amikor megszólalt egy belső hang: ez egy diplomata autó.

Pláne azok után, hogy megláttam a kis kék villogót a tetején.

Gondolkozni kezdtem hát, hogy kié lehet, azután meg még jobban, hogy láttam, bekanyarodik az Illovszky Stadionba.

Orbán Viktor miniszterelnökre nem gondoltam (tehát mégis), mert ő nagyobb járgánnyal szokott közlekedni (ez nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy csak azzal szokott...). 

Ilyenkor most illenék azzal a szaktudással villogni, hogy a krónikás megírja a típusát, én viszont nem tudom, mert egyáltalán nem érdekelnek az autók. 

A Trabantot, a Polskit és a Ladát felismerem, mert ez a három a legjobb, a többi viszont egész egyszerűen nem érdekel. Még a Ferrarit vágom az F1-ből, mert piros, de életemben egy futamot nem néztem még meg a körbe-körbéből. 

És szerintem nem is fogok.

Amikor odaértem a bejárathoz, ahol előbb a már említett, szerintem diplomata autó bekanyarodott, mégiscsak elkezdtem a miniszterelnök tényleges jelenlétére gyanakodni, mert az általam egyébként már többször látott biztonsági őr sokkal körültekintőbben reagált a „Ciao, Maestro!” köszöntésemre, mint szokott.

Amikor a sajtóbejárathoz értem, akkor meg egy kollégája, akit legalább 20 éve ismerek, jelezte, hogy most a VIP-nél kell felvennem a karszalagomat, ami kötelező.

Ez eddig tétmeccseken szokott csak így lenni Angyalföldön, majd miután körbenéztem a parkolóban és kiszúrtam egy-két autóban várakozó koncentrált tekintetett, végleg biztos lettem benne, hogy Orbán Viktor kint van a Vasas-Csákvár edzőmeccsen.

Felérve a sajtóhelyre csak a Vasas sajtóosztályának a kollégáit láttam és egy darab Nemzeti Sportost, és mivel a tiszteletjegyesek részén sem láttam senkit mellettünk, végleg eldőlt, hogy ki van kint.

A Vasas-szurkolók, lehettek vagy 500-an, velünk szemben foglaltak helyett, ezért megkértem az egyiküket, hogy pásztázza már végig a telefonja kamerájával a felettem lévő, full VIP-területet és ha felfedezi a miniszterelnököt, akkor küldjön nekem fényképeket egy olyan csevegőprogramon, ami az én telefonomon amúgy titkosítva van.

Mikor megjött az első felvétel, azonnal észrevehettem, hogy Orbánnal tartott Gulyás Gergely, miniszterelnökséget vezető miniszter is (a nyitóképen még Nagy Miklós, a Vasas sportigazgatója és György László, az ITM államtitkára látható - szerk)

Az érdeklődésük teljesen logikusnak tűnt, hiszen a Csákvár a Puskás Akadémia partnercsapata, nagyon sok akadémista játszik kölcsönben Visinka Ede gárdájában.

A Csákvárt az előző bajnokság indulása előtt sokan kiesőjelöltnek titulálták, aztán a végül a második helyen feljutó Budafok mellett a legnagyobb meglepetést szolgáltatva a negyedik helyen végzett.

A Csákvárról tudni kell még, hogy az átigazolási időszakokban alaposan ki szokott cserélődni a játékoskerete. Most eddig az van, hogy a gárda döntő többsége marad, van már egy-két új érkező is, mint azt az nb2.hu-n már megírtuk, de lesznek további fiatalok, akik érkeznek majd.

Csákvár: a fél csapat hosszabbított, érkezők is vannak

 

Visinka játékosai az első félidőben abszolút nem tudták felvenni a versenyt a Vasassal, az angyalföldiek 3-0-s előnnyel vonultak pihenőre Szedlár és Balajti két góljának köszönhetően, de az lehetett volna sokkal több is.

A szünetben a szakember azt kérte a játékosaitól, hogy nyerjék meg a második félidőt, és ők eleget is tettek a kívánalmainak, mert 1-0-ra hozták a játékrészt. Hozzá kell tenni, már a szünetben beindultak a cserék, amik végig folytatódtak is.

A fordulás után egyébként először lépett pályára az angyalföldieknél Litauszki Róbert, az Újpest volt csapatkapitánya, aki legutóbb március 14-én a bajnokság felfüggesztése előtti utolsó fordulóban, a Paks ellen játszott utoljára. Azóta sérvvel megműtötték, majd a Vasasba igazolt. Bene Ferenc vezetőedző el is mesélte róla a lefújás után, hogy egy hete minden gond nélkül tud edzeni.

A Vasasban egyébként nem játszott az első számú kapus Jova Levente, aki már felépült, de a szerepeltetésével nem akartak kockáztatni, helyette Ivan Rados védett, aki a napokban hosszabbította meg a szerződését. Feczesin Róbert sem bizonyíthatott, méghozzá elővigyázatosságból, mert volt egy kisebb bibije a héten, ami miatt felesleges lett volna kockáztatni.

Pekár László és Sillye Erik, akik a Mezőkövesdben játszottak eddig (utóbbi az FTC kölcsönjátékosaként) meg azért nem voltak ott, mert hétfőtől csatlakoznak a piros-kékekhez.

A meccs egyébként nem volt rossz, jó kis pörgés volt a pályán.

A Csákvár továbbra is a legjobbak mögött szerepelhet, míg a Vasasnál egyértelmű cél a feljutás, ami nyomást majd mentálisan is tudniuk kell kezelniük a játékosoknak.

Bene Ferenc a lefújás után elmondta, hogy kétarcú volt a két félidő, de ezt is várta. Mint mondtam, szünet után nagyon fiatal átlagéletkorú csapat lépett pályára, ekkor már a terhelés számított, mert nem tudtak két edzőmeccset lekötni mára. Majd azt is hozzátette, hogy reggel nyolc órától már volt egy órás edzése a csapatának. Litauszkit nagyon megdicsérte, mert mint mondta, remek játékos, és ami kiemelten fontos, remek ember is.

Visinka szerint nagyon jó edzőmeccset játszottak, gratulált a Vasasnak, mint mondta, a hazaiaknak minőségi játékosaik vannak. Kijelentette, hogy fiatal csapatával az építkezés fázisában vannak, majd leszögezte, hogy jók lesznek, a Vasasról meg azt mondta, az NB II-es bajnokság favoritja, majd nagyon megdicsérte az Illovszky Rudolf Stadionról elnevezett létesítményt.

Egyébként mindkét vezetőedzővel lesz majd részletesebb interjú is.

A Vasas tehát magabiztosan győzte le az NB II egyik tavalyi élcsapatát úgy, hogy a legerősebbnek gondolt kezdőcsapatának a fele még nem játszott, arról nem beszélve, hogy még további átigazolásokat szeretnének végrehajtani a piros-kékek. Azok a piros-kékek, akik a 2020-as eredmények alapján pontelőnnyel vezették a másodosztályt, mégsem tudtak feljutni az NB I-be a bajnokság lezárása és a tulajdonosváltás előtti, gyatra őszi szereplés miatt.

A meccs után egyébként arról is beszélgetett már néhány angyalföldi hívő, hogy ennyi jó játékossal nemcsak az NB II-t, hanem a Magyar Kupát is meg kellene nyerniük...

Vasas FC - Aqvital FC Csákvár: 3-1 (3-0)
Vasas FC:
Rados - Terbe (Litauszki 45'), Tóth B., Csató (Ujvárosi 71'), Kiss-Szemán (Farkas 62') - Hidi M - Kleisz (Hinora 45'), Szatmári (Viczián 71') - Szedlár (Kapornai 62'), Balajti (Köböl 62'), Vernes (Kovács 81')
Aqvital FC Csákvár: Markek – Major, Albert I., Kocsis B., Koch – Mim, Mészáros, Madarász – Sejben, Daru, Baracskai (cserék: Zelizi, Posztobányi, Gambold, Nándori, Vörös, Papp, László)
Gólszerzők: Szedlár (18'), Balajti (21', 35') és Madarász (58')

A nyitóképet végül a Vasastól kaptam, az innentől következőket meg a haveromtól!

FRISSÍTÉS: 18.35

A VASAS HONLAPJÁN A KÖVETKEZŐ BESZÁMOLÓ JELENT MEG A LÁTOGATÁSRÓL:

"A szombat délelőtti Vasas FC-Csákvár edzőmérkőzés legnagyobb meglepetését kétségkívül Orbán Viktor miniszterelnök látogatása okozta a Fáy utcában, aki Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter társaságában tekintette meg a felkészülési találkozót.

Nagy Miklós, a Vasas FC klubigazgatója elmondta, hogy beszélgetésük során a miniszterelnök gratulált a Vasas családnak az Illovszky-stadionhoz és sok sikert kívánt a véleménye szerint is biztató jövő előtt álló labdarúgócsapatunknak.

A pályán közben nem történt további meglepetés: a Vasas FC biztató játékot nyújtva, Balajti duplájával, valamint Szedlár góljával 3-1-re felülmúlta a Csákvárt, így hosszú hónapok után győzelemmel tértünk vissza az Illovszky-stadionba."

Legfrissebb híreink