nb1.hu

Mi legyen a szurkolói kezdőrúgások sorsa?

Méltón képviselte az NB II-t a hétfő esti, MTK-DVTK (4-2) csúcsrangadó. Igazság szerint még a jelzett szintnél is jobb élményt adott. Mármint maga a labdarúgás, mert voltak olyan szegmensek is, amik nagyon sokaknál és nagyon kiverték a biztosítékot.

VOLT-E TÉT?

A saját szemszögemből tét nélkülinek gondoltam az MTK és a DVTK csatáját. Magánemberként nekem teljesen mindegy, hogy a két csapat egymás elleni találkozóján melyikük nyer. Csak arra vágytam, hogy sokan legyenek a szurkolók, príma legyen az atmoszféra, legyen sok gól. És azt is szerettem volna, ha a két leendő feljutó (ezért volt a semleges szurkolók számára tét nélküli a rangadó) élvonalbeli szinten teljesítsen.

Nyugodtan kijelenthetem, hogy minden vágyam teljesült. Ezért meg csak köszönet és hála jár mindenkinek, aki ehhez hozzájárult.

A BIZTONSÁG ÁRA

Amikor megérkeztem a Hidegkutihoz, nem várt méretű emberhad fogadott a kezdés előtt 30 perccel. De még nem a létesítményben, hanem előtte. Hatalmasak voltak a biztonsági előkészületek, mert sokan attól tartottak, hogy diósgyőriek vegyülnek majd a hazaiak közé.

Emiatt viszont sokkal lassúbb volt a beléptetés, mint máskor, sokan nem is értek be a kezdésre. Emiatt volt egy kis zsörtölődés az MTK híveinek a köreiben.

Viszont ez volt az ára annak, hogy biztonság legyen!

A MECCS

Magát a mérkőzést már méltattam, beszámoltunk róla, így a szakmai részével ebben a dolgozatban már nem foglalkoznék többet. A Szurkoló Hangja rovatunkban már a hazai élménybeszámoló is olvasható.

A KEZDŐRÚGÁS

A találkozó legfelkapottabb eseményének az emberi oldalának viszont még van olyan szegmense, amit nem árt teljes egészében elmesélni/megmutatni.

Mindenki tudja, hogy Senkó Zsombor, a DVTK kapusa nem engedte meg, hogy a kezdőrúgást, ismétlem kezdőrúgást elvégző kissrác, Varga Énok gólt rúgjon neki. Sem elsőre, sem másodikra. Utóbbi próbálkozás után Senkó jó messzire próbálta elrúgni a labdát….

KELL A KEZDŐRÚGÁS?

Ez volt a történet első fele.

És már erről is érdemes külön beszélni.

Mármint arról, hogy szükség van-e a kezdőrúgásokra…

Magyarországon ennek hagyománya lett. Aki ilyet kap vagy vesz ajándékba, annak örökké élmény marad. És azoknak is, akik miatt átélheti.

Viszont: ha klubtulajdonos lennék, az én csapatomnál nem lenne szurkolói kezdőrúgás. Kezdő kapura vezetés meg pláne nem! Annak ellenére, hogy a labdarúgásból a szurkolást és a szurkolókat szerettem mindig a legjobban.

És ameddig élek, ez pont így is marad!

Kiemelten fontos mozzanata még a mérkőzéseknek maga a labdarúgás másik lelke. Mindenki szeret gólt szerezni, de az ellenfélnek. Gólt kapni viszont senki nem szeret. Sem tétmeccsen, sem a grundon.

Éppen ezek miatt érthető, miért sarkalta Stieber Zoltán a szólóra és a gólra a kisdrazsét. De az is érthető, hogy ez miért nem tetszett a diósgyőrieknek.

A MEGOLDÁSOM

Nekem az a variáció tetszene, amit a fájdalomdíjként és a kialakult érzelmi hullámok lecsillapítása miatt talált ki másnap a két klub.

Ez pedig az, hogy az egyik MTK-edzésen (előtte vagy utána), lehet találkozni a játékosokkal és az edzőkkel. A DVTK is korrekten, Varga Énokékat meghívva is igyekszik megtenni mindent a sebek begyógyításáért.

KUZNYECOV VÁLASZA

A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón téma volt az eset. És akkor elmesélem, de inkább meg is mutatom (hamarosan), hogy pontosan mi és, hogyan történt, amikor megkérdeztem Kuznyecov Szergej vezetőedzőt a történtekről.

Előtte még muszáj jeleznem, hogy azért a munkáért, amit eddig tett a DVTK-val, csak elismerés illeti. Azért meg pláne, mert a támadófoci híve! Olyan játékot szeretne játszatni a csapatával, amiért megőrülnek a szurkolók.

És én is!

Megköveteli továbbá a harcot, a küzdelmet az elsőtől az utolsó percig. Ezt is többször elmondta a sajtótájékoztatón.

És az esetről a véleményét is, amit már szerintem mindenki ismer.

És mielőtt tényleg mutatnám A VÁGATLAN FELVÉTELT, elárulom, azért kérdeztem rá egyből, hogy a diósgyőriek minél előbb tisztázhassák azt, hogy mi és miért történt az ő részükről.

Ha már így alakult, én engedtem volna a gólt. A DVTK-nál viszont a vezetőedző másképpen döntött. Felvállalta, nem bujdokolt, nem keresett kibúvókat. Elmondta azt, amit a frankónak gondolt…

Arra utalt, hogy szerinte az ilyen jellegű kezdőrúgások nem szükségesek, gólt meg rúgjon az MTK-nak…

Tetszik vagy sem, ez az ő véleménye.

Az enyém meg az, ha már így alakult (ismétlem, ha klubtulajdonos lennék, szurkolói kezdőrúgás nem lenne, csapattal találkozás viszont igen), akkor engedtem volna…

Ami viszont a legfontosabb már a részemről: a feleknek azt kívánom, hogy senkinek ne legyen emiatt rosszabb, nem megérdemelt sorsa!

A videó a kérdésemnél és az arra adott Kuznyecov-válasszal kezdődik.

A cikbe ágyazott fényképeket és a nyitóképet az MTK hozta nyilvánosságra!