nb1.hu

Békéscsaba: új edző érkezhet

Bírói hibák sújthatták a csapatot.

Az NB II utolsó fordulójában még több csapatot is fenyegetett a kiesés réme, végül a Dorog mellett a Békéscsaba búcsúzott a másodosztálytól. A csabai gárda a 19. helyről várhatta az ajkai meccset, és nem tudott elmozdulni erről a pozícióról, mivel a bronzérmes otthonában 2-1-es vereségbe futott bele.

Az ajkaiak a 26. percben már két góllal vezettek, aztán a szünet után Máris góljával szépített a Békéscsaba, de több találat már nem született.

A kiesést jelentő vereség után Pásztor József azt nyilatkozta, hogy nem szeretne már edzősködni, így a csapatnak minden bizonnyal új trénerrel kellene visszajutnia az NB II-be. A rutinos szakember szerint bírói hibák is sújtották a gárdáját:

„Két tizenegyest nem kaptunk meg, az egyik esetben ráadásul piros lap is járt volna az ajkai játékosnak. Ettől függetlenül jobban futballozott a hazai csapat, de ha az első félidőben emberelőnybe kerülünk, akkor egy teljesen más mérkőzést játszottunk volna. A folytatás kapcsán majd le kell ülni a tulajdonossal, ám az biztos, hogy én már nem szeretnék edzősködni, így nélkülem kell majd a csapatnak visszajutnia a másodosztályba” – fogalmazott Pásztor.

A Nyíregyháza, a Szentlőrinc és a Kozármisleny osztályozón hosszabbíthatja meg az NB II-es tagságát. Ezek a gárdák az NB III bajnokcsapataival küzdhetnek meg a bennmaradásért. Az osztályozók sorsolását kedden tartják.

FC AJKA–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 2–1 (2–0)
Ajka, Városi Sportcentrum, 1800 néző. Vezette: Derdák Marcell (Szécsényi István, Máyer Gábor)
AJKA: Horváth D. – Tóth G., Kenderes, Jagodics B., Présinger (Görgényi, 61.) – Vogyicska Bálint (Rabatin, a szünetben), Csizmadia Z. (Tajthy T., 61.), Sejben, Zsolnai R. (Berzsenyi, a szünetben), Doncsecz – Gaál B. (Dragóner F., 73.). Vezetőedző: Jeney Gyula
BÉKÉSCSABA: Póser – Puskás G. (Szalai D., 73.), Albert I., Fazekas L., Bora – Futó (Váradi, 67.), Mikló – Máris (Kóródi, 67.), Horváth P. (Hamed, 58.), Czékus – Ilyés T. (Zádori, 58.). Megbízott vezetőedző: Pásztor József
Gólszerző: Kenderes (1–0) a 9., Zsolnai R. (2–0) a 26., Máris (2–1) a 48. percben
Kiállítva: Mikló a 90+4. percben

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC