nb1.hu

Magyar Kupa: két csatát is megnyert a ZTE, nem feküdt a meccs stílusa Hornyák Zsoltéknak – reakciók

Szerda este kiderül, hogy kivel találkozik a ZTE a döntőben. 

ZTE-Puskás Akadémia 1-0 – hosszabbítás után

 

Óriási csatában végül a 119. percben szerzett góllal jutott be a Magyar Kupa döntőjébe a Zalaegerszeg a Puskás Akadémia ellen. A mérkőzést követően értékeltek a vezetőedzők. 

Ricardo Moniz(ZTE): Ez a mai nem csak fizikai, hanem taktikai csata is volt. Mindkét csapat támadólag lépett fel, az első félidő nagyon kiegyenlített volt. A második félidőben magasabban játszottunk és több lehetőségünk is volt, de a befejezések nem sikerültek. A Puskás több cserével operált, én várni akartam a változtatásokkal, mert azt éreztem, hogy egyensúlyban van a csapat. Nagyon örülök a döntőbe jutásnak és büszke vagyok a városra, a klubra a játékosokra és a stábra is.

 

Hornyák Zsolt(Puskás Akadémia): Gratulálok a Zalaegerszegnek a továbbjutáshoz. A mérkőzést követően megköszöntem a csapatomnak a hozzáállást a kupa során, szerettünk volna bejutni a döntőbe. Tipikus kupamérkőzés volt, ahol küzdés dominált és hazaiaknak jobban ült ez a stílus. Colleynak és Zahedinak is volt lehetősége, több helyzetet is kihagytunk. Sajnálatos módon egy öngól döntötte el a mérkőzést.

 

JEGYZŐKÖNYV:

 

MOL MAGYAR KUPA
ELŐDÖNTŐ
ZALAEGERSZEG–PUSKÁS AKADÉMIA 1–0 (0–0, 0–0, 0–0)
Zalaegerszeg, ZTE Aréna, 2081 néző. Vezette: Vad II. István (Tóth II. Vencel, Garai Péter)
ZALAEGERSZEG: Demjén – Huszti A. (Lesjak, 110.), Mocsi A., Kálnoki-Kis, Csóka D. (Grezda, 117.) – Szendrei N., Szalay Sz. (Kovács B., 102.),Tajti M. – Ubochioma, Ikoba (Németh D., 117.), Gergényi. Vezetőedző: Ricardo Moniz
PUSKÁS AKADÉMIA: Markek – Golla, Spandler, Bartolec – Corbu (van Nieff, 64.), Levi (Baluta, 89.), Favorov, Plsek (Slagveer, a szünetben), Ormonde-Ottewill – Colley (Zahedi, a szünetben), Gruber Zs. (Komáromi, 71.). Vezetőedző: Hornyák Zsolt
Gólszerző: Bartolec (119. – öngól)

 

Az, hogy melyik csapattal találkozik a Zalaegerszeg a kupadöntőben, az a szerda esti Budafok-Vasas elődöntőben derül ki. 

 

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC