nb1.hu

Belháború Újpesten, aminek a gyerekek isszák meg a levét

Budapest – Az UTE és az Újpest FC belga tulajdonosa között van harc.

Az Esti Újság cikkét változtatás és véleményezés nélkül közöljük.

 

 

„Áll a bál Újpesten. Úgy tűnik, valaki az UTE részéről nagyon gusztustalanul és nem igazán sportemberhez méltóan viselkedik, s játszik a sokak által konkurensnek tekintett, nemrég alakult Újpest FC Elit Akadémiájának kis sportolóival. A hétvégi Szívák Kupára ugyanis a szervezők teljesen jóindulatúan meghívták az NB I-es csapathoz tartozó és nemrég alakult utánpótlás-akadémiát is, de az UTE egyik illetékese állítólag közölte, hogy akkor nem biztosítja a pályát az emlékversenyhez. Így a IX. Szívák Kupa sajnos méltatlanra sikeredett, hisz sok-sok gyermek lelkébe tapostak bele. Az tény, hogy a kerület fideszes polgármestere és az NBI-es futballcsapat belga tulajdonosa közt van némi konfliktus, de azt azért nem gondolta volna senki sem, hogy ártatlan gyerekeken áll bárki is ilyen kicsinyes bosszút.

 

Méltatlanra sikeredett sajnos a IX. Szívák Vándorkupa, amelyet az Újpest FC egykori legendás edzőjéről neveztek el. A Szívák Kupa szervezői ugyanis teljesen egyértelműen és jóhiszeműen meghívták az utánpótlás-megmérettetésre a részben önkormányzati érdekeltségű UTE mellett a Pest Szentimre, a Dunakanyar és más csapatok mellett az NB I-es csapat új utánpótlás-akadémiáját, az Újpest FC Elit Akadémiát is. Azonban a szervezőkkel nagy megdöbbenésükre a futballpályát biztosító UTE egyik vezetője állítólag közölte, hogy akkor itt nem lesz semmiféle Szívák Kupa, ha az Újpest FC Akadémiája is jön. Kalocsai György, a Szívák Vándorkupa fő szervezője megdöbbent a verdikten, és kénytelenül teljesítette a pályát biztosító UTE kérését.

 

– Így van sajnos. Hát fel kellett hívnom az Újpest FC illetékeseit, és le kellett, hogy mondjam a meghívást. Nagyon sajnálom, hogy ez történt, és nagyon kellemetlen volt ez az egész. Főleg a gyerekek miatt. Sajnos a Dunacipő pálya üzemeltetője az UTE, ahol a Szívák Kupát rendeztük meg, s van egy öregfiúcsapatom is, amely itt edz és itt is játszik. Kénytelen voltam teljesíteni így az UTE kérését, hogy az Újpest FC akadémiájának kis focistái nem vehetnek részt a Szívák Kupán. Én nem tudtam, hogy ilyen mély a konfliktus, de ez ránk úgy gondoltam, nem tartozik, és a gyerekek miatt sem jó. Mi arra törekszünk, hogy az emlékét őrizzük a legendás újpesti edzőnek, Szíváknak, és ezt úgy tudjuk tökéletesen megtenni, ha boldog gyerekeket látunk játszan – mondta Kalocsai György fő szervező.

 

Átment minimum 60 gyerek az UTE-tól az Újpest FC Akadémiára, úgy tudom. De ezek a gyerekek ettől még barátok maradtak és sportbarátok lesznek még hosszú évekig. Sajnálom ezt. Jót játszhattak volna, megmutathatták volna, ki az ügyesebb. Sajnálom. Így jártunk. Sajnos oda kell figyelnünk már ilyen részletekre is, hogy ki kivel van – mondta Kalocsai az Esti Újság kérdésére.

 

Nem, nem Őze István, az UTE elnöke hívott minket, hogy az Újpest FC nem vehet részt a Szívák Kupán. Nem ő hívott, más volt. Jővőre majd jobban oda kell figyelnünk, minden apró részletre, úgy tűnik – tette még hozzá Kalocsai.

 

A Szívák Kupán amúgy hat csapat indult. Az UTE két csapatot is indított. Az Újpest FC sajnos egyet sem, pedig úgy tudjuk, nagyon készültek az akadémisták az összecsapásra is. A meghívott és végül kizárt Újpest FC -s gyerekeknek nem esett jól ez a bánásmód, és egyben a kerültre is igen rossz fényt vet ezen eljárás, hisz a bosszú, a gonoszkodás sosem jó ómen. S az, hogy vélt vagy valós viták miatt gyermekeket büntessen bárki, akiknek semmi köze ezen dolgokhoz, bizony eléggé nagy szegénységi bizonyítványról tanúskodik.

 

Az Esti Újság úgy tudja, hogy az UTE utánpótlás-labdarúgásáért felelős egyik személy közölte a verdiktet a szervezőkkel, és azt is, hogy az Nb I-es csapat tulajdonosa közt és az UTE között komoly háború van.

 

Természetesen kerestük ezen illetékes UTE-sportvezetőt is, hogy valóban ő volt-e az a személy, aki ilyen sportszerűtlenül járt el, s büntette alaptalanul a gyermekeket, de sajnos eddig visszahívást nem kaptunk, hogy feltehessük konkrét kérdéseinket neki.”

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC