nb1.hu

Leverkusen-FTC: csalódottan értékelt Csercseszov, nem bízzák el magukat Xabi Alonsóék – reakciók

A visszavágón is számít a szurkolókra az orosz tréner.

A Ferencváros 2-0-s vereséget szenvedett a német Bayer Leverkusen otthonában az Európa-liga nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. 

A találkozót követően értékeltek a vezetőedzők. 

Xabi Alonso(Leverkusen): „Jó ellenféllel játszottunk, a játék nagyon intenzív volt. Fontos volt a korai gól, bár a játékkal nem vagyok túlzottan elégedett, a hajrában szerzett második találatnak köszönhetően nyugodtan várhatjuk a visszavágót. Nem szabad elbízni magunkat van még egy 90. perc és nagyon nem szeretném, ha az a 90. perc után még nyitott lenne a továbbjutás.”

Az NB I.hu kérdésére Xabi Alonso elmondta, hogy jó hangulat uralkodott a stadionban, ami köszönhető a vendég szurkolóknak is, de nekik ettől függetlenül a visszavágón is a játékra kell koncentrálniuk.

Sztanyiszlav Csercseszov(FTC): „Nehéz mérkőzésre számítottunk egy jó csapat ellen. Az első pár percben nem találtuk a játék ritmusát.”

Két olyan gólt kaptunk aminek nem kellett volna megtörténnie.

„Többet birtokolta a Leverkusen a labdát, de ennek ellenére volt olyan lehetőségünk, amiből betalálhattunk volna. Most a Puskás Akadémia elleni hazai bajnokira koncentrálunk és utána a Leverkusen elleni budapesti visszavágóra. Tudtuk, hogy a nagyszerű szurkolótáborunk végig buzdítani fog minket, és a visszavágón még nagyobb számban ugyanerre számítunk. Hálásak vagyunk nekik.”

 

JEGYZŐKÖNYV:

Európa-liga, nyolcaddöntő, első mérkőzés:

Bayer Leverkusen (német)-Ferencváros 2-0 (1-0)

Leverkusen, BayArena, 24 ezer néző, v.: Davide Massa (olasz)

gólszerzők

Demirbay (10.), Tapsoba (86.)

sárga lap

Demirbay (38.), Wirtz (76.), Kossounou (83.), illetve Marquinhos (45.), Zachariassen (49.), Botka (76.), Civic (93.)

Bayer Leverkusen

Hradecky – Kossounou, Tapsoba, Tah, Hincapie – Frimpong, Amiri, Demirbay – Diaby (Hlozek, 71.), Azmun (Adli, 60.), Wirtz (Schick, 89.)

Ferencváros

Dibusz – Botka (Wingo, 87.), Knoester, Abena, Civic – Vécsei, Esiti – Traoré (Frederiksen, 87.), Zachariassen, Marquinhos (Gojak, 78.) – R. Mmaee

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC