nb1.hu

A nagy visszatérés, Fradi-edzők, focistafizetések – ez történt az NB1.hu talkshow-jában

Hétközi forduló

Kenesei Krisztián, Varga Attila, Henczi Richárd és Gaál Tamás voltak a Hétközi forduló legújabb adásának vendégei. Az NB1.hu talkshow-jában szó volt Böde Dániel visszatéréséről, téma volt a Ferencváros fejlődése az elmúlt tíz év edzőin keresztül, valamint beszédtéma volt az NB I-es labdarúgók fizetése is.

A teljes adás az alábbi linken megtekinthető:

Böde jött

„Nagyon jó volt a csere, Bognár Gyuri jól nyúlt a meccsbe azzal, hogy őt berakta egy hosszabb kihagyás után” – vélekedett Kenesei Krisztián Böde Dániel visszatéréséről, aki csereként beállva két gólt szerzett a Paksban a Puskás Akadémia ellen 4-1-re megnyert meccsen. A 29-szeres válogatott Kenesei, aki maga is futballozik még a Pest megyei másodosztályban, hozzátette: „Mindenki várta Dani játékát, reméljük, a folytatás is hasonló lesz.”

Varga Attila edzői szemmel és értékelte a Böde-jelenséget: „Böde az NB I-ben, egy Paks-szintű csapatban 20-30 percre biztos tud segíteni. Ki mást raksz oda? Nagy test, jó mentalitás, góllövő csatár. Gyuri egyébként is szereti a direkt futballistákat, akikhez fel lehet juttatni a labdát. Az egy külön szerencse, ha becserélsz egy csatárt, aki két perc alatt rúg két gólt.”

Henczi Richárd, aki tehetséggondozással foglalkozik, már az NB I-es visszatérése előtt látta játszani a paksi ikont: „Az NB III-as rajton Honvéd-Paks volt, ahol Dani volt a center. Úgy ment át a fiatal válogatott játékosokon, mint kés a vajon. Jó volt nézni, hogy van egy ilyen karakter a pályán. Ő nyerte meg a meccset a Paksnak.”

A Hétközi forduló vendégei egyet értettek abban, hogy egyre kevesebb Bödéhez vagy Szalai Ádámhoz hasonló karakter van a magyar futballban, de a Hamburgban futballozó Németh András, aki már túl van első felnőtt válogatott gólján, méltó utódja lehet a két játékosnak a nemzeti csapatban.

Magyar edző a Fradinál?

Az NB1.hu kibeszélő műsorában téma volt az elmúlt tíz év ferencvárosi edzőinek munkássága, és felmerült a kérdés, hogy magyar edző képes lenne-e a mostanihoz hasonló magasságba repíteni a zöld-fehéreket. A Hétközi forduló adásának vendégei szakmailag tudnának ilyen trénert mondani, de Varga Attila szerint „nem biztos, hogy magyar edzőként olyan önbizalommal tud bemenni az ember az FTC öltözőjébe, mint más magyar csapatéba. Egy ilyen klubnál kell az a fajta karakter, akinek van múltja, tiszteletet vív ki azzal is, ahogy felveszi a kabátját.”

Varga Attila biztos nem lépte volna meg, hogy 15 perc után lecseréli a Ferencváros játékosát.

Kenesei Krisztián úgy látja: „A Fradi mostanra beérett. Itthon senki nem tud vele versenyzni, mert ma már olyanokat tudnak igazolni, akik konkrétan a Fradiba jönnek, nem pedig szerencsét próbálnak. Mindig lesznek bravúrok, mint ahogy az Iváncsa is kiverte őket NB III-as csapatként a Magyar Kupából, de ezek pillantnyi sikerek az ellenfélnek.”

Irreális fizetések az NB I-ben

Az UEFA jelentése szerint 3,8 millió forint az NB I-es futballisták átlagfizetése. Varga Attilát bántja a téma boncolgatása, mert szerinte a futball sok lemondással jár, és egy játékosnak 10-12 év alatt kell tudni megalapozni a jövőjét, de ő maga is értetlenül áll a felcsúti Sahab Zahedi állítólagos 24 milliós havi fizetése előtt:

Kölcsönjátékosként keres ennyit? Az hogy létezik?

„Mert ha megveszik, idekötik 3-4 évre, rúgja a gólokat a nemzetközi kupában, akkor is irreális, de kapja meg. De kölcsönjátékosként, miközben lehet, hogy azt fogja mondani fél év után, hogy köszöni szépen… Ez nekem mint szakembernek is picit kinyitotta a bicskát a zsebemben.”

Kenesei Krisztián, akinek elmondása szerint az ő keresetével is sokat foglalkoztak annak idején, irreális, hogy vannak ilyen magas fizetések, de hozzátette, hogy „a játékos nem hülye”, úgy egyezik meg a klubjával, ahogy tud.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC