nb1.hu

ZTE-Vasas: egyik csapat sem lehet elégedett

Még tizenegyesből sem ment a góllövés.

ZTE-Vasas 0-0

A MECCS FŐSZEREPLŐJE: BALOGH NORBERT

A Vasas pár napja jelentette be a 2-szeres magyar válogatott Balogh Norbert érkezését. A 26 éves csatár a szünetben állt be, így 2021 decembere után játszhatott ismét az NB I-ben.

A MECCS KULCSMOMENTUMAI: A KIHAGYOTT 11-ES ÉS A KÉT CSAPAT SOROZATA

Németh Dánielt Otigba szabálytalanul állította meg a tizenhatoson belül, Bogár Gergő tizenegyest adott a ZTE-nek a 69. percben. Mocsi Attila állt a labda mögé, a jobb oldalra tartó próbálkozását Uram János bravúrral hárította.

A Vasas és a ZTE is nyeretlen még idén az NB I-ben, ebből a szempontból egyik gárda sem örülhet igazán az egy pontnak.

A KÖVETKEZŐ FELADAT:

A ZTE a következő fordulóban a MOL Fehérvárt látja vendégül, míg a Vasas a Kisvárdát fogadja.

JEGYZŐKÖNYV:

ZTE FC-Vasas 0-0
Zalaegerszeg, 2324 néző, v: Bogár
sárga lap: Lesjak (86.), illetve Szivacski (35.), Otigba (69.)
ZTE: Demjén – Lesjak, Mocsi, Csóka, Gergényi (Szafronov, 91.) – Sankovic – Mim (Manzinga, 64.), Szendrei, Németh, Ubochioma (Szalay, 81.) – Ikoba
Vasas: Uram – Litauszki, Otigba, Hegedűs – Szivacski, Márkvárt (Hidi, 89.), Berecz, Hinora (Ihrig-Farkas, a szünetben), Ódor – Radó (Cipf, a szünetben, Holender, 75.), Novothny (Balogh, a szünetben)

Az MTI összefoglalója:

A sereghajtó Vasas gól nélküli döntetlent játszott a Zalaegerszeg vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 20. fordulójának vasárnapi játéknapján.

A zalaiak sorozatban hatodik mérkőzésükön, míg a fővárosiak egymás után negyedszer maradtak nyeretlenek.

Veszélyesebb volt az első félidőben a hazai együttes, amely nagyjából ugyanannyit birtokolta a labdát, mint a tabella utolsó helyén szerénykedő fővárosiak, de kapura lövéssel többször próbálkozott a riválisnál.

A gól nélküli első 45 perc és a fordulás után nem változott a játék képe, a Zalaegerszeg lendületben maradt, ám fölénye sokkal érezhetőbb volt. A félidő derekán tizenegyeshez jutott a hazai együttes, a büntető azonban kimaradt, ugyanakkor a ZTE még inkább rákapcsolt és nagy nyomást helyezett a Vasasra. Az angyalföldiek innentől csak a védekezésre, illetve a pontszerzésre figyeltek, és sikerrel is jártak, a zalaiak ugyanis nem tudtak betalálni.

Edzői értékelések:

Ricardo Moniz: „Csalódottak vagyunk, mivel nem olyan eredmény született, mint amit megérdemeltünk. Az elejétől nyomást helyeztünk az ellenfelünkre, az ő térfelükön birtokoltuk a labdát, de az első félidőben még nem sikerült százszázalékos helyzetet kialakítanunk. Bátran játszottunk, az egy az egy elleni szituációkat jól oldottuk meg, de hiányoztak a kreatív megoldások a támadóharmadban, ahogy a korábbi mérkőzéseken is. Sajnos kimaradt a büntető, amit másvalakinek kellett volna elvégeznie, így be kellett érnünk az egy ponttal.”

Kondás Elemér: „Lehetett volna ebben a meccsben több, mert amire készültünk, azt meg tudtuk valósítani. Szivacski egy óriási labdát kapott, az nagy ziccer volt, ebben a helyzetben nem ártana ezt belőni. Az volt ma a probléma, hogy nem nagyon tartottuk meg a labdát, ezáltal építkezni sem tudtunk. Amikor ki tudtunk jönni, akkor meg nem voltunk elég pontosak, ezért nem játszottunk úgy, hogy gólt tudtunk volna rúgni.”

 

nb1 Tabella M GY D V GK P
1.Ferencvárosi TC4 4 0 0 5 12
2.Puskás Akadémia FC5 4 0 1 4 12
3.Paksi FC5 3 1 1 1 10
4.Újpest FC6 3 0 3 5 9
5.MTK Budapest5 3 0 2 3 9
6.Fehérvár FC6 2 3 1 0 9
7.DVTK6 2 2 2 -2 8
8.DVSC5 2 1 2 1 7
9.Kecskeméti TE6 1 2 3 -3 5
10.ZTE FC5 1 1 3 -2 4
11.Nyíregyháza Spartacus FC6 1 1 4 -6 4
12.ETO FC Győr5 0 1 4 -6 1

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC