nb1.hu

Kiütéssel küldte haza a 100%-os Fradi a már nem hibátlan DVTK-t

Budapest – A Groupama Arénában az FTC rendesen kinyitotta a gólcsapot, de miért csak most?

Az NB I 2016-17-es szezonját két győzelemmel kezdő Ferencváros szombat este a Horváth Ferenc által dirigált, két forduló alatt szintén hat pontot szerző Diósgyőrt fogadta a Groupama Arénában.

 

A Fradi, ahogy várható volt az első perctől irányította a játékot. Thomas Doll két csatárral küldte pályára csapatát, így a Böde–Djuricin páros rohamozta a borsodiak kapuját. A vendégek lehet ezért, vagy egyébként is ez volt a tervük, de nagyon visszahúzódtak saját kapujuk elé. A DVTK támadójátékának csúcsán, a két meccsen három gólt szerző Bognár István szerepelt, akit eddig inkább játékszervezőként szokhattunk meg, de a vendégek csatára (?) olykor saját térfelén, kapujától 30 méterre helyezkedett el, esélytelenül bármilyen fajta gólszerzésre…

 

Ezek után nem csoda, hogy többnyire azt történt a pályán, amit a címvédő FTC eltervezett. Így csak idő kérése volt, hogy a vezető Fradi-találat mikor érkezik meg, és a 34. percben eljött ez a pillanat. A sokat szidott, és eddig keveset mutató Djuricin szolgálta ki a Trinkst, aki nagyon okosan tekert a bal alsóba. Horváth Ferenc, a vendégek mestere szinte azonnal reagált, és középpályás helyett támadót vezényelt a pályára, de a változtatás a szünetig nem ért DVTK-gólt.

 

A szünetben Bognár István így értékelte a Diósgyőr 45 perces teljesítményét az M4 kamerája előtt: Sz.rul játszik a csapat, ennyi…

 

 

A fordulás után látszott valamennyire, hogy a DVTK szeretne annál jobban játszani, mint azt tette az első félidőben, de a terve azért hiúsult meg ideje korán, mert a Fradi Leandro szabadrúgása után megduplázta előnyét. A lélektanilag fontos hazai találattól bő ötven percnyi játék után a mérkőzés eldőlni látszott…

 

 

De, hogy ne csak úgy tűnjön, arról a Ferencváros két látványos góllal gondoskodott. Előbb Djuricin vágta be Lovrencsics passzát hét méterről, majd Dilaver iratkozott fel a gólszerzők közé. Hatalmas bombája vélhetően a forduló egyik, ha nem a legszebb találta volt. Főleg azért, mert a DVTK szépítése hasonló remekmű volt, ugyanis a borsodiak nyári szerzeménye, Vela úgy vette be Dibusz kapuját, hogy az minden ízlést kielégített.

 

 A négy-egy után azt gondolhattuk volna, több találat már nem születik, de a csapatok nem így gondolták, és még háromszor találtak a kapuba, abból kettő a remek napot kifogó Fradi nevéhez fűződött, Gera és Djuricin jóvoltából, míg a második DVTK gólt az előrehúzódó Tamás szerezte.

 

Látva az FTC DVTK ellen nyújtott játékát, felmerül a kérdés, miért nem sikerült a Bajnokok Ligájában hasonlóval előrukkolnia a magyar bajnoknak?

 

Csak tippelni lehet: Formaidőzítés?

 

 

Ferencvárosi TC–DVTK 6–2 (1–0). Élő közvetítés a linkre kattintva olvasható!

 

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC