nb1.hu

A DVTK volt sportigazgatója segítette a Vasashoz az első téli igazolást

Új vizekre evezett a szakember.

Benczés Miklós tavasszal távozott az NB II-es Diósgyőr sportigazgatói posztjáról. Volt már korábbi labdarúgóedző, sportvezető és tulajdonos is, azonban most új kihívásokat keresett természetesen a labdarúgás berkein belül. 

Az 53 éves szakember céget alapított és menedzsernek állt. A B&B eleven elnevezésű sportügynökség immár az ő irányításával segíti a játékosok karrierjét.

– Voltam pályaedző, vezetőedző, akadémiai igazgató, sportigazgató a labdarúgásban, de tulajdonos még nem, és menedzser sem. Eddig, de miután saját céget alapítottam, ez utóbbi kettő vagyok, egy személyben – mondta Benczés Miklós a boon.hu-nak.

Hozzátette: – Az első ügyfe­lemet, aki kétszeresen is B, ő ugyanis Bánhegyi Bogdán, a DVTK fiatal tehetsége. Az alapszabály nálam is az volt, hogy végy egy jó kapust, szerintem ez sikerült. Amikor először beszéltem vele, illetve a szüleivel arról, hogy tervezem, hogy létrehozok egy menedzserügynökséget, azt is mondtam, hogy Bánhegyi Bogdán lesz az első ügyfe­lem, és hogy beleveszem a cég nevébe. Ez történt, a Benczés kezdőbetűje mellé az ő egyik B-je bekerült a névbe, de a felezésnél itt nem álltunk meg nála, a mezszámának, ami 22-es, a felét vettük, angolul, ami eleven, és van magyarul is értelme, és ez is a név része lett. De hangsúlyozom: Bogdán – aki szép jövő előtt áll, és kapusedzője, Tuska János kezei alatt jó helyen van – mint első ügyfél kizárólag névadója a cégnek, tulajdonrészem csak nekem van a gazdasági társaságban. 

Benczés a Vasas legfrissebb igazolásának klubváltásában is tevékenyen részt vett.

– Hegedűs János megkeresett, és örömmel vállaltam a képviseletét, hiszen edzőként és sportigazgatóként is jól ismertem őt. Hamar sikerült a számára csapatot találni, ő volt a második ügyfél, néhány napja pedig Vágó Leventével, a Kecskeméti TE csapatkapitányával szerződtünk. Két fő feladatot kíván ellátni a cég: egyrészt a pro, vagyis a profi felnőtt labdarúgók menedzselését, másrészt ifjú tehetségek megtalálását, fejlesztését – mondta Benczés Miklós, aki arra a kérdésre, hogy külföldi piacokon is tervez-e működni, így felelt: 

– Jelenleg nem akkora a cég, hogy ez prioritás lehetne, hazai pályán szeretném megszilárdítani az irodát, illetve az ügynökséget. Ugyanakkor ha lesz olyan helyzet, hogy más menedzserirodákkal, külföldiekkel kell kapcsolatot építeni egy ügyfelem jövőjének a kiteljesedése érdekében, akkor térben kibővülhet a B&B működése” – mondta az oldalnak a szakember. 

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC