nb1.hu

Luxemburg-Magyarország: Németh pazar poénja, Szoboszlai érzései – reakciók

Szalai a góljáról is beszélt.

Mint arról beszámoltunk, a magyar válogatott felkészülési mérkőzésen 2-2-es döntetlent játszott Luxemburggal csütörtök este.

A lefújás után a két gólszerző, Németh András és Szalai Attila, valamint a válogatottat csapatkapitányként a pályára vezető Szoboszlai Dominik értékelt az M4 Sportnak.

Németh András: "Óriási öröm és megtiszteltetés, hogy képviselhetem az országot. Örülök a gólomnak, de a végeredmény lehetett volna jobb. Marco Rossi azt kérte tőlem, dolgozzam szét magam a csapatért, tudtam, hol kell mozognom. Nagy segítség volt számomra Dominik a pályán. A gólomról? Milossal így beszéltük meg a meccs előtt, úgyhogy semmi különös. Viccet félretéve: a mester kérte, hogy ezeket a lehetőségeket keressük, ezeket a helyzeteket videóztuk is meccs előtt."

Szalai Attila: "Tudtuk, hogy nehéz meccs lesz. Úgy gondolom, picit lassan kezdtünk, nem volt meg a megfelelő ritmus, de túl tudtunk lendülni. Két elkerülhető gólt kaptunk, nem lehetünk elégedettek a játékunkkal, van hova fejlődni, de voltak pozitív dolgok is. Örülök a gólomnak, nyilván nem ez a fontos, mert a cél az cél volt, hogy nyerjünk. Sok helyzetem kimaradt a múltban, örülök, hogy ezt most értékesíteni tudtam, szerencsére jól fejeltem meg a labdát. Egyetértek Szobóval: szerencsére benne van a mentalitás a csapatunkban, hogy képesek vagyunk fordítani. Sajnos nem szereztük meg a győzelmet, de van mire építeni."

Szoboszlai Dominik: "Ahhoz képest, amiről álmodtam, hamarabb következett el a pillanat, hogy kapitányként pályára vezethessem a válogatottat, de úgy gondolom, erre lehet szükségem, hogy vezéregyéniséggé váljak. 22 évesen kaptam meg ezt a bizalmat a főnöktől és a csapattól, de egyedül nem lennék képes erre, kell a csapat hozzá. Ugyanúgy fogunk továbbmenni, ahogy az utóbbi két-két és fél évben mentünk. Próbáltam beszélni, segíteni a pályán a debütálóknak is, igyekeztem a saját teljesítményemmel példát mutatni. Hibával kezdtünk, de fel tudtunk állni. Sajnos ez így alakult, tanulunk belőle, viszünk jó dolgokat és a görögökre készülünk. Nincs olyan csapat, aki ellen könnyű nyerni, száz százalékot kell kirakni a pályára, de mindenki ezzel az elvvel játszott ma. A hiba sajnos benne van a futballban, de sokat futottunk és egymásért csináltuk a dolgokat."

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC