nb1.hu

MOL Fehérvár-Kisvárda: hatottak Huszti Szabolcs kemény kritikái

Nyerőember lett a 8-szoros magyar válogatott játékos.

MOL Fehérvár-Kisvárda 4-1

A MECCS FŐSZEREPLŐJE: SCHÖN SZABOLCS

Az első félidőben pár perc leforgása alatt duplázott, ezzel megalapozta a fehérváriak győzelmét. A 8-szoros magyar válogatott Schön ezt megelőzően legutóbb 2021 áprilisában szerzett gólt az NB I-ben. 

A MECCS KULCSMOMENTUMA: HUSZTI SZABOLCS SZERDAI NYILATKOZATA

A MOL Fehérvár szerdán az Újpest otthonában 1-0-s vereségbe futott bele. A találkozó után Huszti Szabolcs elég keményen kritizálta csapatát, többek között azt mondta, hogy értékelhetetlen produkciót nyújtottak a játékosai. Valószínűleg Huszti szavai is feltüzelték a Vidi-játékosokat. 

A GÓLOK TÖRTÉNETE:

25. p.: Schön a 16-os közeléből lőtt bal lábbal kapura, a próbálkozása kissé megpattant az egyik kisvárdai védőn, a labda végül a bal felső sarokban kötött ki. 1-0!

31. p.: Schön ezúttal az ötös közeléből éles szögből lőtt bal lábbal kapura, ez a kísérlete is megpattant, a játékszer most a kapu bal alsó sarkában pihent meg. 2-0!

62. p.: Kisebb kavarodás alakult ki a fehérvári kapu előtt, a labda a kapufát is érintette, majd Makowski jobbal kb 7 méterről lőtt a jobb alsó sarokba. 2-1!

65. p.: Lednev remek indítása után a csereként beszálló Kastrati tolta meg a labdát, majd ballal az ötös környékéről a kapu közepébe passzolt. Odincov kilépett a kapujából, de nem tudott tisztázni, így Kastratinak a befejezésnél már nem volt nehéz dolga. 3-1!

88. p.: Kastrati balról érkező beadása után Dárdai kicsit kisodródott helyzetből az ötös közeléből ballal lőtt a kapu jobb oldalába. 4-1!

A KÖVETKEZŐ FELADAT:

A téli szünetet követően a Vidi a Kecskemét otthonában vizitál, míg a Kisvárda a Paksot látja vendégül. 

JEGYZŐKÖNYV: 

MOL Fehérvár FC – Kisvárda Master Good 4-1 (2-0)
MOL Aréna Sóstó, 2552 néző, v.:
Erdős
gólszerzők: Schön (25., 31.), Kastrati (65.), Dárdai P. (88.), illetve Makowski (62.)
sárga lap: Houri (41.), illetve Karabeljov (18., 92.), Ötvös (48.), Melnyik (86.)
kiállítva: Karabeljov (92.)
Fehérvár: Kovács D. – Bese, Serafimov, Fiola, Stopira – Pokorny, Lednyev (Kodro, 69.) – Menyhárt Zs. (Kastrati, 59.), Houri, Schön (Kovács B. 89.) – Dárdai P.
Kisvárda: Odincov – Hej, Kovacic, Széles, Peteleu – Karabeljov, Ötvös (Melnyik, 74.) – Navrátil (Ilievski, 59.), Makowski, Camaj (Asani, 59.) – Mesanovic

Az MTI beszámolója:

A MOL Fehérvár FC hazai pályán magabiztos, 4-1-es győzelmet aratott a vendég Kisvárda felett vasárnap, a labdarúgó OTP Bank Liga 16. fordulójában.

Jobban kezdett a Fehérvár, Schön Szabolcs tizenhatos vonaláról eleresztett bombájával a vezetést is megszerezte a 25. percben. A Kisvárdának két nagy lehetősége is lett volna a gyors egyenlítésre, azonban egyikből sem született gól, amit megbüntetett a hazai csapat: a 31. percben ismét Schön volt eredményes.
    
Fordulást követően magukhoz ragadták a kezdeményezést a vendégek, akik a 62. percben Rafal Makowski találatával szépítettek. Az egyenlítésért ment előre a Kisvárda, de közben hátul kinyílt, amit Lirim Kastrati használt ki, és újra kétgólosra növelte a fehérvári előnyt. Innentől kezdve hitehagyottan futballozott a szabolcsi gárda, míg a Fehérvár magabiztosan őrizte előnyét, amit a hajrában még növelni is tudott Dárdai Pál révén.

Tabella a linkre kattintva érhető el. 

FRISSÍTÉS:

21.12:

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC