nb1.hu

Marco Rossi: döntései miatt nem kapott évekig meghívót Dzsudzsák Balázs

Elárulta, miért fejlődött a válogatott.

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a bunteto.com-nak adott interjúban, többek között arról is beszélt, hogy miért indultak el új irányba 2020-tól, ami végül sikerre vezetett. Érezhetően fejlődött a magyar csapat játéka, ami eredményekben is megmutatkozott, méghozzá erősebb nemzetek ellen is. Az olasz szakember beszélt Dzsudzsák Balázs és társainak mellőzésének okáról is. 

“A stábbal változtatnunk kellett, és sokkal nagyobb hangsúlyt fektettünk a válogatási elvekben a fizikai követelményekre, hogy a játékosaink megfeleljenek a nemzetközi szintnek. Kimagasló technikai képességek híján a Manchester Cityben edződő ellenféllel csak akkor tudod felvenni versenyt, ha a játékosok fizikailag bírják a tempót. Nekünk ilyen játékosokat kellett találnunk. Gyors, komoly állóképességgel és robbanékonysággal bíró labdarúgókat, akik arra is képesek, hogy nap mint nap, a klubjaikban is dolgozzanak a hibáik kiküszöbölésén”- nyilatkozta az oldalnak Marco Rossi.

A változtatás több korábbi alapember nélkülözését is jelentette, aminek meg volt az oka. 

"Dzsudzsák Balázs, Baráth Botond és Pátkai Máté azért nem kapott meghívót vagy nem került be a kezdőbe 2019 novembere után, mert olyan döntéseket hoztak, ami nem szolgálta a válogatott érdekeit. Máté a másodosztályba igazolt, Balázs később egy ideig klub nélkül maradt. Hozzáteszem, minden tiszteletem a magyar bajnokságé, de onnan valóban csak a legjobbak kerülhetnek be a válogatottba, mert a nemzetközi szint egészen más, jóval magasabb a mérce” – mondta a szövetségi kapitány. 
 
 

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC