nb1.hu

MTK-Siófok: fizikai és verbális támadás

Antiszemitizmus, gyűlölködő rigmusok.

Az NB II 13. fordulójában az MTK 1-1-es döntetlent játszott a Siófok együttesével. Hiába vezettek a hazaik Futács Márkó tizenegyesével, végül a gólszerzőt kiállították és végül a hajrában szintén büntetőből egyenlített a Siófok.  

MTK Budapest–BFC Siófok 1-1 (1-0)
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1626 néző
Vezette: Nagy Norbert (Nazsa, Horváth, Márkus)
Gólszerző: Futács (40., tizenegyesből), illetve Horváth (80., tizenegyesből)
Sárga lap: Kaka (27.), Varju (42.), Futács (53., 69.), Medgyes (66.) illetve Szakály (50.), Polényi (64.)
Piros lap: Futács (69.)
MTK Budapest: Somodi – Kaka (Várkonyi, 29.), Szépe, Nagy Zsombor, Medgyes – Kata (Lehoczky, 89.), Varju, Bognár – Németh (Kovácsréti, 78.), Futács, Kovács
Szakmai igazgató: Bognár György
BFC Siófok: Hutvágner – Polényi, Varjas, Debreceni, Varga – Krausz, Szakály (Nikházi, 71.) – Major, Balogh (Horváth, 60.), Girsik (Makrai, 60.) – Farkas
Vezetőedző: Domján Attila

“Az MTK Budapest vezetésének tudomása van arról, hogy a szombati MTK Budapest – BFC Siófok NB II-es labdarúgó mérkőzés után a vendégszurkolók egy csoportja antiszemita, gyűlölködő rigmusokat skandálva fenyegette meg drukkereink egy részét, és a beszámolók alapján a verbális mellett fizikai támadásra is sor került. A stadion 1-es kapujánál történteket megengedhetetlennek tartjuk, klubunk eddig és ezek után sem fogja csendben eltűrni az ilyen jellegű viselkedést, amelynek nincs helye sem a futballpályákon, sem a közéletben.

Kiállunk a megsértett, megbántott és megfenyegetett szurkolóink mellett, számukra pedig minden jogi és egyéb jellegű segítséget megadunk az ügy során, és határozottan fel fogunk lépni annak érdekében, hogy a történtek a lehető legalaposabban kivizsgálásra kerüljenek.
Hajrá, MTK!” -írta az MTK közleményében.
 
Az MTK a megszerzett egy ponttal a tabella ötödik, míg a Siófok a tizenharmadik helyen áll. A következő fordulóban a kék-fehérek Soroksárra látogatnak, a Siófok a Szentlőrincet látja vendégül.

FRISSÍTÉS:

VASÁRNAP, 11.23:

20.07:

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC