nb1.hu

Honvéd-Mezőkövesd: belerondítottak az ünnepbe vendégek

Akadozott a kispesti védelem.

Honvéd-Mezőkövesd 2-2 ( 2-2)

A MECCS KULCSMOMENTUMA: SZAPPANOS VÉDÉSE

A Honvéd kapusa most is többször bizonyította, hogy miért számolt vele Marco Rossi szövetségi kapitány a válogatottnál. Többször nagyot hárított, de az egyik legfontosabb védését a 81. percben Babunszki 26 méterről leadott bombájánál mutatta be. 

A MECCS FŐSZEREPLŐJE: STEFAN DRAZSICS

A szerb támadó két remek góljával egy pontot szerzett csapatának. Bár a Mezőkövesd sokkal nincs beljebb ezzel az x-el Drazics érdemeiből ez nem von le. 

GÓLOK TÖRTÉNETE:

2. p: Egy előrevágott labda után Csirkovics óriásit hibázott. A labdára Drazics csapott le aki 11 méterről lőtt Szappanos mellet a kapuba. 0-1!

16. p: A kövesdi tizenhatoson belül kapott Bocskay egy indítást Samperio, aki védője mellett kettőt tolt a labdába befelé, majd bal lábbal tekert a kapu jobb oldalába. 1-1!

23. p: Bocskay indította Ennint, aki a levételt követően 10 méterről kilőtte a hosszú alsó sarkot. 2-1!

36. p: Molnár bal oldali beadását követően Drazics újfent kihasználta Csirkovics ügyetlenkedését. A kövesdi támadó hat méterről fejelt a kapuba. A labdába még bele tudott kapni szappanos, de a gólt nem tudta megakadályozni. 2-2!

 

A KÖVETKEZŐ FELADAT:

Az NB I 11. fordulójában a kispestiek Felcsútra látogatnak, míg a Mezőkövesd a Ferencváros együttesét fogadja. 

 

JEGYZŐKÖNYV:

OTP Bank Liga, 10. forduló:
Budapest Honvéd-Mezőkövesd Zsóry FC 2-2 (2-2)

Bozsik Aréna, 3646 néző, v.: Karakó
gólszerzők: Samperio (16.), Ennin (24.), illetve Drazic (2., 36.)
sárga lap: Zsótér (38.), illetve A. Lukic (91.)
Budapest Honvéd: Szappanos – Jónsson, Cirkovic, Prenga, Tamás K. (Doka, 61.) – Mitrovic (N. Lukic, 77.), Bocskay – Samperio, Zsótér, Domingues (Kocsis D., 61.) – Ennin
Mezőkövesd: Piscitelli – Vajda, Bobál D., A. Lukic, Kállai K. – Karnyicki, Nagy G., Cseri (Da. Babunszki, 78.) – Molnár G. (Bobál G., 92.), Drazic, Besirovic

Az mti beszámolója:

A vendégek másfél perc után megszerezték a vezetést, mivel Cirkovic olyan szerencsétlen mozdulattal akarta visszapasszolni a labdát a kapusnak, hogy Drazic lecsapott rá és tíz méterről a hálóba lőtt. Nem sokat késett a kispestiek válasza, ugyanis a 16. percben Bocskay pontos, hosszú ívelését Samperio hat méterről a kapuba bombázta. Hasonló volt a Honvéd második gólja a 24. percben, Bocskay ezúttal Ennint hozta remek helyzetbe, és a kanadai-ghánai támadójátékos sem hibázott.

A 36. percben egyenlített a Mezőkövesd, miután Drazic és Cirkovic párharcát ismét előbbi nyerte, három lépés alatt megelőzte a fővárosiak védőjét és higgadtan a hálóba gurított.

A második félidőben is jó volt az iram, de sokkal kevesebb helyzet alakult ki a kapuk előtt. A 75. perc után Szappanos Péternek három nagy védése is volt, ezzel jelentősen hozzájárult Honvéd pontszerzéséhez. A fővárosi csapatnak ez volt sorozatban a kilencedik bajnoki mérkőzése, melyen nyeretlen maradt a Bozsik Arénában. A Mezőkövesd négy vereség után tudott ismét pontot szerezni, ezzel elmozdult a tabella utolsó helyéről.

Kipróbálnád a sportfogadást? A legjobb helyen jársz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC