nb1.hu

DVSC: nem rúgták ki Janeirót, ő maga mondott fel – reakció

Őszintén nyilatkozott a távozásáról.

Az M4 Sportnak adott interjút Joao Janeiro. A DVSC-től távozó portugál vezetőedző a távozásáról beszélt – ebből idézünk.

"Milyennek látta a távozása óta lejátszott két DVSC-mérkőzést?
Csak annyit hadd mondjak el, mielőtt eljöttem volna, az öltözőben mondtam a srácoknak, a Fehérvár elleni meccset meg fogják nyerni. Szinte biztos voltam benne, mert úgy éreztem, a mostani Vidit meg lehet csípni. Így is történt, talán egy helyzete ha volt az ellenfélnek, még az első félidőben. Ami a csapatot illeti, sok különbséget még nem fedeztem fel.

Amikor szerződést bontott a Debrecennel, a hivatalos közlemény közös megegyezésről szólt, egyes oldalak kirúgásról írtak, ugyanakkor már a Zalaegerszeg elleni meccs után, pont az M4 Sportnak nyilatkozta, el kell gondolkodnia a jövőn. Hogyan történt pontosan az elválás?
Az nem igaz, hogy kirúgtak, én nyújtottam be a lemondásomat a ZTE elleni 4-2-es vereség után. Egy napot gondolkodott a vezetőség, hogy elfogadja-e, ami végül meg is történt. Az, hogy ilyenkor közös megegyezést kommunikálnak, teljesen normális, hiszen, amikor egy edző menni akar, valamilyen végső megegyezésnek születnie kell. A klubnál átgondolták és elfogadták az érveimet.

Próbálták maradásra bírni?
Nem hinném, hogy bármilyen klubnak is érdeke lenne maradásra bírni egy edzőt, aki benyújtotta a felmondását. Nem tudom, mi zajlott a színfalak mögött, arra nincs rálátásom, azt viszont el kell mondanom, nagyon tisztességesen bántak velem. Még soha nem adtam fel semmilyen munkámat, ez volt az első alkalom a pályafutásom során, ahogyan eddig még sehonnan sem rúgtak ki.

Miért pont most történt meg a Debrecennél?
Ha jól emlékszem, pont az M4 Sport riportere kérdezte tőlem, amikor a Debrecenhez szerződtem, „vajon ugyanazt a játékstílust fogják látni a nézők, amit Joao Janeirótól megszoktak’? Azt a stílus, amit a Kisvárdánál vagy a DAC-nál vezettem be. Én akkor egyértelműen válaszoltam: megpróbálom. Ugyanakkor az is természetes, hogy az edzőnek rugalmasnak kell lennie, amikor játékstílusról, elképzelésekről beszélünk. Mindenesetre, az első négy fordulóban kifejezetten jól játszottunk. Ugyan nem nyertük meg a meccseket, de a statisztikák önmagukért beszéltek.

A vezetőségtől teljesen szabad kezet kapott? Esetleg volt beleszólása egy-egy döntésbe?
Nem, egyáltalán nem szóltak bele, és ez így volt mindenhol, ahol dolgoztam. Azt meg szerintem mindenhol el kell fogadni, hogy az embernek meg kell hallgatnia a vezetők véleményét. Legyen az az igazgató, elnök vagy tulajdonos. Viszont sosem köteleztek semmire. Lehet, hogy eddig szerencsém volt. Az emberek hamar megismernek, és megtudják, milyen vagyok. Például azt, hogy nagyon sokat dolgozom és támogatom a fiatalokat.

Anélkül, hogy klubot említene, van már kilátásban jó lehetőség?
Amikor meglátták a Facebook-oldalamon a búcsúüzenetemet, akkor szinte megállás nélkül kaptam hívásokat, hogy megkérdezzék, hova megyek, hogy vagyok, mit tervezek, hogyan tovább. Még klubelnökök is hívtak, de egyelőre semmi konkrét dologról ne tudok beszélni. Nincs okom miért aggódni, hiszen 41 éves vagyok, már nyertem hat aranyérmet, három európai kvalifikáció részese lehettem.

Van esetleg kifejezett vágy, elképzelés, hogy hol folytatná szívesen?
Nincs, ilyet nem is mernék állítani, de azt nem tagadom, hogy elkötelezett híve vagyok a magyar labdarúgásnak. Jól ismerem a közeget, úgy gondolom, tudom, mi vezethet eredményre, már megtanultam, miként működnek ott a dolgok. Tényleg közel áll hozzám az ottani foci. Szeretem az országot, a csapatok jó focit játszanak, aztán majd meglátjuk, merre sodor az élet. Alapvetően egy nyitott személyiség vagyok. Egy dolog biztos, én nem vagyok az a típus, aki foggal-körömmel ragaszkodik egy szerződéshez."

FRISSÍTÉS:

16.45:

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC