nb1.hu

Megmondta a frankót az egyik legjobb nyári igazolás.

Hétfőn a Debrecen leiskolázásával megszerezte az első győzelmét a Mezőkövesd, Supka Attila csapata a Vasas ellen meg 1-1-et játszott újra az otthonában, azaz a héten négy pontot termeltek a mezőkövesdiek.

Ráadásul úgy, hogy Marin Jurina, aki az előző bajnokságban a kövesdiek házi gólkirálya volt, egyik említett összecsapáson sem lépett már pályára (az idei kiírásban három meccsen kettőt vágott), mert a szaúdi al-Fajszalihoz igazolt.

„Jött érte egy olyan ajánlat, ami megérte a klubnak. Egyéves szerződése volt még, jövő nyáron már nem kapott volna érte a klub pénzt, most tudtuk értékesíteni. Bízunk benne, hogy helyette jön egy olyan futballista, aki tud nekünk segíteni” – mondta Supka Attila, a matyóföldiek trénere a lefújás után az M4 Sportnak.

 

Az NB1.HU úgy tudja, a kövesdiek a Vasas mellőzött támadóját, Bobál Gergelyt nézték ki maguknak, aki iránt egyébként az Újpest és a Kispest is érdeklődött, de szintén képben van náluk Zimonyi Dávid, aki szintén a Vasas támadója, de tegnap még a meccskeretben sem volt benne.

 

Supka egyébként a következőket mondta magáról a mérkőzésről, közvetlenül a lefújás után:

„A pályán lehetett 40-42 fok meleg, ilyen körülmények között nagyon nehéz futballozni, ettől függetlenül az olyan helyzeteket, mint amik a végén voltak, értékesíteni kell. Megvoltak a lehetőségeink a második félidőben arra, hogy megnyerjük a meccset, most meg kell elégednünk az egy ponttal, bízunk abban, hogy a következő héten ki tudunk állni” – utalt arra, hogy Besirovicot és Madarászt is sérülés miatt kellett lecserélni.

A Vasas még mindig nem nyert, négy döntetlen mellett egy vereségük van az angyalföldieknek, akikre kegyetlen erőpróbák várnak, mert fogadják az FTC-t és a Puskás Akadémiát a következő két fordulóban.

Kuttor Attila, a Vasas edzője szerint amíg játékosai bírták a meleget, addig az ő játékuk érvényesült, ezt kihasználva kellett volna többször betalálniuk a kidolgozott helyzetekből. „Utána a meleg miatt taktikailag is másra kényszerültünk, a második félidőben már inkább egy ikszes mérkőzés volt. Az első félidőben eldönthettük volna a mérkőzést, ez a liga pedig nem engedi meg az ilyen hibákat sem elöl, sem hátul.”

A Vasasban ismét gólt szerzett Holender Filip, aki az angyalföldiek eddigi legjobb nyári igazolásának bizonyul Hidi Patrik mellett. Holender reméli, hogy hamarosan jönni fognak már a győzelmek, elismerte azonban, hogy ahhoz sokkal jobban kell teljesítenie a Vasasnak védekezésben és támadásban is.

A Vasasnál egyébként a Bobálhoz hasonlóan az első keretből kitett Pekár László sorsa is kérdéses, az NB1.HU információi szerint megfelelő ajánlat esetén távozhat a piros-kékektől, de a kölcsönadása is szóba jöhet.

Ami viszont a legfontosabb a Vasasnak, az az első győzelem megszerzése lenne, de mint jeleztük, a következő két körben Magyarország anyagi értelembe véve két legerősebb csapata lesz az ellenfele, de legalább hazai pályán.

Ráadásul az FTC szakmai értelemben is kiemelkedik a honi mezőnyből.
 

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC