nb1.hu

FTC-Qarabaq: érzelmek nélkül – vezetőedzői reakciók

Még ha a számok esetleg mást is sugallnak...

Az azeri bajnok már a hetedik percben vezetést szerzett a francia Abdellah Zoubir góljával, majd a második félidőben az elefántcsontparti Ibrahima Wadji duplájával tette magabiztossá az előnyét. A zöld-fehérek becsületgólját a mali Adama Traore lőtte a hajrában.


    
Kudarcával a Ferencváros átkerült az Európa-liga selejtezőjének utolsó körébe, ahol az ír Shamrock Rovers lesz az ellenfele. Az első mérkőzést jövő csütörtökön a Groupama Arénában rendezik. A párharc továbbjutója a második számú kupasorozat, míg a vesztese a Konferencia-liga csoportkörében folytathatja szereplését.

– Elméletben készen álltunk mindenre, sajnos a gyakorlatban ez nem volt így. Hasonló volt a Slovan ellen is a helyzet, ezúttal sem jól szálltunk be a meccsbe – kezdte értékelését Sztanyiszlav Csercseszov. – Szerintem ezen az estén nem szedhető külön a csapat védelemre, középpályára vagy támadószekcióra hibák szempontjából, hiszen kedd este sokszor a védelem tartotta meccsben a csapatot. Sok felesleges labdavesztést követtünk el, ami teret engedett az ellenfél támadásainak. Ez ma egy BL-selejtező volt, amit elveszítettünk. Nekem, edzőként érzelmek nélkül kell átgondolnom a történteket. Beszéltünk a fiúkkal a mérkőzést követően, de nyugalomban ki kell elemeznünk a látottakat, hiszen további feladataink vannak. A vereség után jogos a kritika felém és a csapat felé, ez az újságírók dolga, de nekem nem az a dolgom, hogy kritizáljam a játékosokat, hanem hogy megfelelően felkészítsem őket. Nekem, vezetőedzőként is meg kell vizsgálni, hogy mi nem volt elég a Qarabag elleni párharcban. Folytatjuk tovább!


    
"Nehezen nyertük meg a mérkőzést, még ha a számok esetleg mást is sugallnak. Gratulálok és sok sikert kívánok a Ferencvárosnak, mert nagyszerű meccset játszottunk vele" – mondta a Qarabag vezetőedzője, Gurban Gurbanov, aki kiemelte, csapata ma nagy kedvvel és győzni akarással futballozott.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC