nb1.hu

A mieink után az északírek is csodát tettek az Európa-bajnokságon

Lyon – Jégeső miatt pár percre félbeszakadt a mérkőzés.

Az első fordulóban vesztes csapatok mérkőzésén az ukránok arra alapozhattak, hogy sokáig jól tartották magukat a világbajnoki címvédő Németországgal szemben, sőt a döntetlenre is volt esélyük a 2-0-ra elvesztett meccsen. A lengyelek ellen 1-0-ra alulmaradt Észak-Írország kapitánya, Michael O’Neill elégedetlenségét jelezte, hogy öt helyen is változtatott csapatán Lyonban.

   

A szakadó esőben kezdődött meccs első fél órájában nem forogtak veszélyben a kapuk, majd a 33. percben egy szögletet követően Cathcart fejese centiméterekkel kerülte el a felső sarkot. A félidő hátralévő részében az északírek dolgoztak ki több helyzetet.

Az északírek a szünet után is kapu elé ívelésekkel próbálkoztak, az egyikből pedig az őrizetlenül hagyott McAuley szép gólt fejelt. Az 58. percben jégeső miatt félbeszakadt a meccs, Pavel Královec játékvezető azonban néhány perc elteltével visszaengedte a gyepre a csapatokat. Az ukránok a folytatásban még eljutottak néhány helyzetig, de ez kevésnek bizonyult az egyenlítéshez a betömörülő északír védelem ellen, a sorsukat végül a négy perccel korábban beállt McGinn pecsételte meg a 96. percben.

A két együttesnek ez volt az ötödik összecsapása egymás ellen, az északírek először győztek két döntetlen és két ukrán diadal után.

   

Az északírek történetük első Eb-sikerével felzárkóztak a szintén 3 pontos németek és lengyelek mellé, míg a továbbra is pont nélküli ukránok nehéz helyzetből várják az utolsó fordulót.

 

2016-os Európa-bajnokság

C-csoport, 2. forduló

 

Ukrajna-Észak-Írország 0-2

Lyon, Stade de Lyon

Játékvezető: Pavel Královec (cseh)

 

Ukrajna: Pjatov – Fedeckij, Hacseridi, Rakickij, Sevcsuk – Szidorcsuk (Garmash, 76.), Sztepanenko – Jarmolenko, Kovalenko (Zincsenko, 83.), Konopljanka – Szeleznyov (Zozulja, 71.). Szövetségi kapitány: Mihajlo Fomenko

Észak-Írország: McGovern – A. Hughes, Cathcart, McAuley, J. Evans – Ward (McGinn, 69.), C. Evans (McNair, 93.), S. Davis, Norwood, Dallas – Washington (Magennis, 84.). Szövetségi kapitány: Michael O’Neill

 

Gól: McAuley (49.), McGinn (90+6.)

Sárga lap: Szeleznyov (40.), Szidorcsuk (67.) ill. Ward (63.), Dallas (87.) J. Evans (95.)

Piros lap:

 

Kipróbálnád a sportfogadást? A legjobb helyen jársz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC