nb1.hu

Kisvárda-Kajrat: hibátlan kisvárdai csoda

Ami nem is annyira csoda!

KISVÁRDA-KAJRAT ALMATI 1-0

Két európai meccs, két győzelem, ráadásul kapott gól nélkül.

Valószínűleg álmaikban sem gondoltak tökéletesebb kezdésre a kisvárdaiak az európai kupákban, hiszen azt követően, hogy megnyerték történetük első Konferencia-liga-mérkőzését (egyben első európai kupamérkőzésüket), megnyerték a másodikat is, méghozzá hazai pályán, a Várkerti Stadionban.

Az "ismétlés" ugyanúgy 1-0-sra sikerült, mint a kazahsztáni találkozó, és hiába számíthatott előzetesen nagyobb esélyesnek a nevesebb, minden szempontból rutinosabb Kajrat Almati, a Kisvárda nagyon fegyelmezett, bátor, lendületes játékkal ejtette ki őket.

Mindezt úgy, mintha semmi sem történt volna sem szakmai, sem játékoskeretet érintő szempontból (márpedig a Bumba, Cirkovic, Prenga hármas távozása kapásból érzékenyen érinthette volna őket) – a keret játékosai jól harcoltak, sok támadást alakítottak ki, és Mesanovic fejese által egyszer meg is rezegtették a hálót az első félidőben.

A helyzetek számát tekintve lehetett volna sokgólos is a különbség (Asani és Mesanovic is nagyon aktívan játszott, Camaj pedig a hajrában óriási erejű kapufát lőtt), miközben Odyntsovnak kevesebb dolga akadt, mindössze három kapura tartó lövésnél kellett résen lennie.

A Kisvárda tehát kettős győzelemmel jutott tovább a harmadik körbe, ahol a norvég Molde ellen várhatóan sokkal nehezebb dolguk lesz. 

Mondjuk a mostani párharcnak is esélytelenebb csapatként vágtak neki…

A MECCS FŐSZEREPLŐJE: JASMIN MESANOVIC

A bosnyák támadó aktívan játszott, gólt szerzett, fontos láncszeme lehet a következő hetek, hónapok Kisvárdájának.

A MECCS KULCSMOMENTUMA: A LEFÚJÁS UTÁNI ÜNNEPLÉS

A kisvárdai játékosok a nagyjából 2500 kilátogató szurkolóval együtt ünnepelt – a hazai tábor végigénekelte a meccset, és továbbra is él a csoda, ami az előző hónapok mutatott játéka alapján nem is csoda. 

 

A GÓL TÖRTÉNETE:

39. perc: Ötvös ívelése után Mesanovic ugrott fel tökéletes ütemben a védők között és fejelt a bal felső sarokba. 1-0!

A KÖVETKEZŐ FELADAT:

A Kisvárda vasárnap a DVSC ellen kezdi az NB I-et, míg a Konferencia-ligában a Moldéval találkozik.

 

KONFERENCIA-LIGA, SELEJTEZŐ, 2. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ:

Kisvárda-Kajrat Almati 1-0 (1-0)

Kisvárda: Odyntsov – Hej, Kravchenko, Kovacic, Leoni – Karabelyov, Ötvös (Lucas, 87.) – Asani (Camaj, 72.), Makowski (Melnyk, 58.), Navratil (Czérna, 72.) – Mesanovic (Ilievski, 72.)

Kajrat Almati: Ustimenko – Sadybekov, Vasin, Bagnack (Kasabulat, 75.) – Astanov, Krachkovskii, Ulshin (Ussenov, 27.) (Shvyrev, 60.), Keiler – Joao Paulo, Shushenachev, Alykulov (Tkachenko, 75.)

G.: Mesanovic (39.)

Továbbjutott: a Kisvárda, 2-0-s összesítéssel 

FRISSÍTÉS: PÉNTEK 8.25

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC