nb1.hu

Románia továbbra is nyeretlen az Európa-bajnokságon

Párizs – Hiába kaptak újabb büntetőt a románok, egy bombával egyenlített Svájc.

Nem bírt egymással a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság A-csoportjának szerdai mérkőzésén Románia és Svájc Párizsban.

 

A román válogatott Stancu találatával szerzett vezetést, amit a második félidőben Mehmedi egyenlített ki. Svájc a csoport, Stancu a góllövőlista élére állt.

 

A románok négy helyen is változtattak a Franciaország elleni nyitómeccshez képest, kikerült Hoban, Popa, Stanciu és Andone is. Az ő helyükre Preplita, Chipciu, Torje és Keserü kerültek.

 

A mérkőzésre úgy érkezhettek a csapatok, hogy egy svájci siker már ma biztos továbbjutást jelenthetne, míg a románok, ha kikapnának, két meccs után nulla ponttal gyakorlatilag csomagolhatnának. A román–albánon küzdhetnének egy legjobb csoportharmadik helyért kevés eséllyel.

 

A csapatok nem sokat teketóriáztak, az első helyzetet a svájciak dolgozták ki, Haris Seferovic játszotta tisztára magát a 7. percben, de csakúgy, mint az albánok elleni meccsen mindent, ezúttal is csak a nehezét tudta megoldani, kapu mellé tekert. A 16. percben újra Seferovic került nagy helyzetbe, a kaput már eltalálta, de Tatarusanu védeni tudott.

 

A 19. percben aztán a semmiből vezetést szereztek a románok, Stephan Lichtsteiner rángatta meg ellenfele mezét, az orosz Szergej Karasev pedig befújta a tizenegyest, amit Bogdan Stancu higgadtan értékesített. Stancu ezzel a harmadik játékos lett, aki egy Eb-n két tizenegyesgólt is szerzett (a franciáknak is büntetőből lőtt gólt) Gaizka Mendieta 2000-ben, a dán Frank Arnesen pedig 1984-ben tette meg ugyanezt.   A 28. percben majdnem megduplázta előnyét a román csapat, egy szabadrúgás utáni lecsorgót Cristian Sapunaru püfölte a kapufa külső élére.

 

Félidőben beállt Ovidiu Hoban a megsérült Pintilii helyére és egy kavarodás után majdnem megduplázta az előnyt két perc elteltével, de lövése elment keresztbe a kapu előtt. Továbbra is a tűzzel játszottak a svájciak, az 52. percben például Johan Djourou vétett kis híján öngólt, majd szinte a semmiből egyenlített Svájc.

 

Ricardo Rodriguez szöglete után érkezett a legjobbkor Admir Mehmedi, aki kapásból vágta a lecsorgó labdát a bal felsőbe, 1–1!

 

A hajrára ezúttal is beállt a svájciaknál Breel Embolo, aki új színt hozott a mérkőzésbe, Svájc pedig teljesen átvette az irányítást, de igazán nagy helyzetet nem tudtak kidolgozni, sőt, Torje veszélyeztetett egy távoli szabadrúgás után. Gyűrték egymást a csapatok, de újabb gól már nem született, Svájc négy ponttal, Románia eggyel rendelkezik.

 

Európa-bajnokság, A-csoport, 2. forduló

 

Románia–Svájc 1–1 (1–0)

Gólszerző:Stancu (18. – 11-esből), ill. Mehmedi (57.)

Párizs, Parc des Princes. Vezette: Karaszjov (orosz)

 

Románia:Tatarusanu – Sapunaru, Chiriches, Grigore, Rat (Filip, 62.) – Pintilii (Hoban, a szünetben), Prepelita – Torje, Stanciu, Stancu (Andone, 84.) – Keserü. Szövetségi kapitány: Anghel Iordanescu

Svájc:Sommer – Lichtsteiner, Schär, Djourou, R. Rodríguez – Behrami, G. Xhaka – Shaqiri (Tarashaj, 91.), Dzemaili (Lang, 83.), Mehmedi – Seferovic (Embolo, 63.). Szövetségi kapitány: Vladimir Petkovic

 

A-csoport állása:1. Svájc 4 pont, 2 mérkőzés, 2. Franciaország 3 p., (1)., 3. Románia 1 p. (2), 4. Albánia 0 p. (1)

 

 

 

Kipróbálnád a sportfogadást? A legjobb helyen jársz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC