nb1.hu

Eldőlt az Újpest vezetőedzőjének a sorsa

A címervisszaállítás háttere.

Korábban már idéztünk abból az interjúból, amit Berta Csaba, az Újpest ügyvezető igazgatója adott az nso.hu-nak – a klub átigazolásairól beszélt, részletek ide kattintva olvashatóak.

Berta Csaba emellett Milos Kruscsics vezetőedző sorsáról, valamint a címervisszaállítás hátteréről is nyilatkozott.

"– Milos Kruscsics marad a vezetőedző?
– Természetesen. Januárban utolsó helyen vette át a csapatot, végül az ötödik helyen végeztünk, és az utolsó fordulókig versenyben voltunk a nemzetközi kupaszereplésért, a Magyar Kupában pedig az elődöntőig meneteltünk. Nincs okunk a változtatásra.

– Milyen célokat tűztek ki a csapat elé a következő idényre?
– Mint minden évben, a nemzetközi kupaszereplés elérése a cél.

– A Kúria januári döntésének értelmében az Újpest FC-nek vissza kellett térnie a hagyományos jelképhez, amit hétfőn jelentettek be. Volt egyáltalán választási lehetősége a klubnak?
– Volt, de ez most egyáltalán nem fontos, nem a jogi következmények miatt léptünk. Sőt, ahogyan korábban mondtuk, az elhatározás már hónapokkal ezelőtt megszületett, azonban Roderick Duchatelet az új tulajdonosra szerette volna hagyni ennek eldöntését és kommunikálását. Ezt a forgatókönyvet azonban az élet átírta.

– Elképzelhető, hogy a címer visszaállítása után az anyaegyesülettel is jó irányban változik meg a klub viszonya?
– Mindig nyitottak voltunk és vagyunk is a párbeszédre, mert az Újpestnek egységesnek kell lennie. Azonban akármilyen örömöt is okoz a címer visszaállítása, a mögötte húzódó problémák továbbra is valósak. A klub nem tudja a címerét és a márkanevét megvédeni, az utánpótlás helyzete pedig továbbra is tragikus. Akkor beszélhetnénk pozitív változásokról, ha ezekben a kérdésekben képesek lennénk közösen előrelépni."

 

FRISSÍTÉS, 11.51: Északmacedón játékos érkezhet a lilákhoz – részletek ide kattintva olvashatók.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC