nb1.hu

Magyarországon játszanának az ukrán csapatok – reakció

Augusztusban kezdenék a szezont. 

Hamarosan minden európai országban( ahol jelenleg a lebonyolítás miatt nyári szünet van) elkezdődnek a pontvadászatok. Mint ismert, az orosz-ukrán háború miatt Ukrajnában ez nagyon nehézkes feladat lenne. A The Athetic azonban arról ír, hogy Ukrajna szomszédos országaiban, köztük Magyarországon elkezdődhetne a bajnokság, ha zöld utat kapna az ukránok terve.

“A szövetség és a kormány döntése értelmében augusztusban elkezdődhet az idény" – mondta Szerhij Palkina Sahtar Doneck vezérigazgatója a lapnak, melyben a megoldásokat vázolta. 

“A központi döntés az volt, hogy Ukrajnában játsszunk, Kijevben vagy az ország nyugati részén. Ez azonban elég kockázatos. A rakéták azok rakéták, és az oroszok bombáznak minket. Beszéltünk az első és a másodosztályú klubokkal, és most arról tárgyalunk, hogy hol játsszuk a meccseket. Otthon, esetleg valahol Kelet-Európában, Lengyelországban vagy Magyarországon. A klubok hibrid modellt akarnak. Ha elkezdjük a bajnokságot, az segíthet abban, hogy megnyerjük a háborút. Az az érzésem, hogy ha maradunk Ukrajnában, akkor senki sem figyel majd ránk, és be kell zárnunk a stadionokat. Márpedig így nehéz a békét hirdetni és bevételhez jutni" – tette hozzá.

A koronavírus-járvány alatt Magyarország több nemzetközi mérkőzésnek is otthont adott és az MLSZ stratégiai célja, hogy a segítségnyújtás mellett minél több rangos találkozót rendezzenek hazánkban. Az európai kupaporondon öt ukrán klub is érdekelt, és az is nagy kérdés, hogy ezek a csapatok hol játsszák majd hazai összecsapásaikat – írja a Nemzeti Sport

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC