nb1.hu

Győzelemmel mutatkozott be az Eb-n a világbajnoki címvédő

Lille – A németek sokat köszönhetnek a parádézó Manuel Neuernek.

A világbajnoki címvédő Németország is bemutatkozott az Európa-bajnokságon, ellenfele pedig az Eb-részvételt pótselejtezőn kiharcoló Ukrajna volt.

 

 

A két csapat remek színvonalú, a kontinensviadal eddigi legjobb összecsapásán van túl Lille-ben. A vezetést ugyan a németek szerezték meg, de ha nem Neuer áll a Nationalelf kapujában (az Eb eddigi legnagyobb védése a világbajnok hálóőr nevéhez fűződik, ez nem vitás), akkor akár fordítva is lehetett volna.

 

 

A bekapott gól nem fogta meg az ukránokat, akik látványos akciókkal és veszélyes pontrúgásokkal próbálták feltörni a német védelmet. A szerencse sem volt velük, hiszen, ha Neueren már túljutottak, akkor a védők segítették ki a Bayern kapusát, egy ízben Boateng a gólvonalról rúgta ki a labdát.

 

 

A második félidőben óvatosabb iramot diktáltak a felek, így kevesebb helyzetet is lehetett feljegyezni, mint a szünet előtti játékrészben. Inkább távoli lövésekkel igyekeztek a kapuba találni, de sem Neueren, sem Pjatovon nem tudtak kifogni a próbálkozó támadók és középpályások.

 

 

A németek a lefújásig uralták a meccset, míg az ukránok vélhetően az első félidőben nyújtott saját játékukba is belefáradtak némiképp. A hajrában a csereként beállt Schweinsteiger megduplázta a németek előnyét, és egyben eldöntötte a három pont sorsát.

 

<

 

Eb 2016, D-csoport, 1. forduló

 

Németország–Ukrajna 2–0

G.: Mustafi (19.), Schweinsteiger (92.)

 

Lille, Stade Pierre Mauroy, 43 035 néző

Játékvezető: Atkinson (angol)

Németország:Neuer – Höwedes, J. Boateng, Mustafi, Hector – Khedira, Kroos – Th. Müller, Draxler (Schürrle, 78.), Özil – Götze (Schweinsteiger, 90.).Szövetségi kapitány: Joachim Löw

Ukrajna: Pjatov – Fedeckij, Hacseridi, Rakickij, Sevcsuk – Szidorcsuk, Sztepanenko – Jarmolenko, Kovalenko (Zincsenko, 73.), Konopljanka – Zozulja (Szeleznyov, 66.). Szövetségi kapitány: Mihajlo Fomenko

Kipróbálnád a sportfogadást? A legjobb helyen jársz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC