nb1.hu

Anglia-Magyarország: sakk-matt, brutálisan kiütöttük az angolokat!

A 6-3 óta először nyert a magyar válogatott Angliában - de még hogy!

ANGLIA-MAGYARORSZÁG 0-4

EZ MI VOOOLT, TE JÓ ÉG!!??

Az utóbbi időszakban nem nagyon találtuk a szavakat a magyar válogatottra, hiszen a Nemzetek Ligája A-divizós csoportjának első felét, azaz első három meccsét kiváló játékkal, várakozáson felül, négy ponttal teljesítette a csapat, de ami kedd este Wolverhamptonban történt, az alapján egyet kérnénk: csípjenek meg minket, hogy tényleg igaz-e!

Márpedig ez a valóság: taktikailag, mentálisan, fizikálisan, mindenhogy magasan az Eb-döntős, egyáltalán nem B-kerettel játszó angol válogatott fölé nőtt Marco Rossi szívvel-lélekkel, parádésan helytálló és tanárian futballozó együttese.

A helyzet pedig az, hogy ez már a meccs előtt eldőlhetett: egyrészt azzal, hogy tíz napja a Puskás Arénában is sikerült felülmúlni az angolokat, másrészt azzal, hogy a magyar válogatott kapott egy jókora adag pluszlendületet a hazai szurkolóktól azzal, hogy a magyar himnusz alatt fütyültek és gyalázkodtak – további részletek a linkre kattintva olvashatók.

Gareth Southgate a stábjával és a topligás játékosaival együtt olyan pofont kapott, amilyet karrierjük alatt talán sosem. A 16. percben Sallai szerzett vezetést, amit egészen a 70. percig sikerült őrizni kiváló védekezéssel és okos, higgadt támadójátékkal.

Az "őrizni" szót pedig azért írjuk, mert ami az utolsó húsz percben történt, az minden álmunkat és vágyunkat felülmúlta: a 70. percben a Szalai Ádám helyére beálló Ádám Martin fantasztikus gólpassza után Sallai duplázott, majd a 80. percben Nagy Zsolt lőtt egy óriási bombát az angol kapuba, a 89. percben pedig Gazdag kiugrása és leheletfinom befejezése adta meg a végső kegyelemdöfést a hazaiaknak.

Az angol szurkolók közül volt, aki már a 70. percben hazaindult és volt, aki utána végigfütyülte a saját válogatottját – mennyit fordult a kocka másfél óra alatt…

Mi pedig ugyanúgy nem hittük el, amit láttunk, mint talán maguk a játékosok és a stáb sem. 

Nem akarunk nagy szavakat használni (egyébként is keressük a szavakat), de ez a játék, ez a meccs nemcsak azért volt hihetetlen, mert 1953 és a legendás 6-3 óta először győztünk Angliában, hanem azért is, mert 2022. június 14-e örökre bevonul a magyar futball történelemkönyvébe.

Ez zseniális volt, és ha így folytatják a srácok, ki tudja, hol a vége!

Ja, és nem mellesleg négy fordulót követően, szeptemberig biztosan vezetjük azt a halálcsoportot, ahol a tavalyi Európa-bajnokság két döntőse, valamint a 2014-es világbajnok van…

MINDÖRÖKKÉ MAGYARORSZÁG!

A MECCS FŐSZEREPLŐJE: SALLAI ROLAND

Kiemelhetnénk bárkit a játékosok, a stábtagok vagy a szurkolók közül, mégis a duplázót illeti meg a meccs főszereplője, egyben a meccs embere cím, hiszen góljai mellett remekül játszott, igazi vezér volt.

A MECCS KULCSMOMENTUMA: ÁDÁM MARTIN PARÁDÉS CSELE

Az NB I gólkirálya megmutatta, hogy bőven megállná a helyét Angliában, hiszen két perccel azután, hogy csereként beállt, megetette az egész angol védelmet és gólpasszt adott Sallainak. A németek elleni meccs után azt írtuk, az NB I-es játékosok kiemelkedtek a mezőnyből – Fiola kiváló megmozdulásai Nagy Zsolt játékával és bombájával együtt ezt erősítették most is.

A KÖVETKEZŐ FELADAT:

Magyarország Németországban, Anglia Olaszországban vendégeskedik szeptember 23-án, a Nemzetek Ligája következő fordulójában.

 

NEMZETEK LIGÁJA, A-LIGA, 3. CSOPORT, 4. FORDULÓ
Anglia–Magyarország 0-4 (0-1)
Gólszerző:
Sallai (16., 70.), Nagy Zs. (80.), Gazdag (89.)
Piros lap: Stones (82.)
ANGLIA: Ramsdale – K. Walker, Guéhi, Stones, R. James – Saka (Maguire 85.), K. Phillips, Bellingham (Foden, 68.), Gallagher (Mount, 56.) – Bowen (Sterling, a szünetben), Kane. Szövetségi kapitány: Gareth Southgate
A kispadon: Pope (k), Pickford (k), Trippier, Maguire, Coady, Grealish, Ward-Prowse, Rice, Mount, Sterling, Abraham, Foden
MAGYARORSZÁG: Dibusz – Lang, W. Orbán, Szalai A. – Fiola, Styles (Nagy Á, 56.), Schäfer, Nagy Zs. – Sallai R. (Nego, 78.), Szoboszlai (Gazdag, 56.) – Szalai Á. (Ádám, 68.) Szövetségi kapitány: Marco Rossi
A kispadon: Szappanos (k), Kecskés Á., Nego, Nagy Á., Schön, Bolla, Kerkez, Gazdag, Ádám M., Spandler, Vécsei

A csoport másik meccsén: Németország-Olaszország 5-2 – részletek a linkre kattintva érhetőek el!
 

A csoport állása:
1. MAGYARORSZÁG 4  2 1 1 7-3  7 pont
2. Németország    4   1  3  –  8-5  6
3. Olaszország 4   1  2  1   5-7  5
4. Anglia   4   –  2  2   1-6  2
 

Korábbi eredmények:
1. forduló (június 4.):

Magyarország-Anglia 1-0 (0-0)
Olaszország-Németország 1-1 (0-0)
    
2. forduló (június 7.):
Olaszország-Magyarország 2-1 (2-0)
Németország-Anglia 1-1 (0-0)
    
3. forduló (június 11.):
Magyarország-Németország 1-1 (1-1)
Anglia-Olaszország 0-0

A csoport további programja:
5. forduló (szeptember 23.):

Németország-MAGYARORSZÁG, Lipcse 20.45
Olaszország-Anglia, Milánó 20.45
    
6. forduló (szeptember 26.):
MAGYARORSZÁG-Olaszország, Puskás Aréna 20.45
Anglia-Németország, London 20.45
 

Marco Rossi értékelése ide, Gareth Southgate nyilatkozata ide kattintva olvasható.

ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK:
 

1.p.: A magyar válogatott kezdte meg a mérkőzést, a mieink piros-fehér-zöld szerelésben vannak. 

5.p.: Eddig egyik csapat előtt sem adódott komolyabb lehetőség, a labdát az angolok birtokolják többet. 

6.p.: Egy balról érkező beadást követően Bowen fejelt ígéretes helyről, de Nagy Zsolt hatalmasat mentett, így maradt a 0-0. 

9. p.: Schäfer Andrást kell ápolni, a csoport másik meccsén a németek az olaszokat fogadják, ezen a meccsen sem született még gól. 

15. p.: Még nem tudtuk megdolgoztatni az angol kapust, az angoloknál eddig 73 százalékban volt a labda. 

16.p.: VEZETÜNK! Szoboszlai szabadrúgását követően egy csúsztatás után Sallai Roland elé került a labda, aki kb. 7 méterről jobbal lőtt az angol kapu jobb oldalába. 0-1!

Streamable Video

Watch this video on Streamable.

23. p.: Továbbra is nálunk az előny, míg a másik meccsen Kimmich góljával a németek 1-0-ra vezetnek az olaszok ellen. 

28.p.: Szalai Ádám harcolt ki szabadrúgást, amit Szoboszlai végzett el, James nagyot mentett, pedig Szalai Attila gólra éhesen érkezett. 

29. p.: Angol szöglet után Stones fejelhetett, de a labda középre érkezett, így Dibusz könnyedén védett. 

36. p.: Egy balról érkező beadás után Orbán fejjel akart menteni, de a labda a kapu felé tartott, Dibusz hatalmas bravúrral hárított. 

37.p: Megvan a mérkőzés első sárgája, amit Stones kapott. 

43. p.: Az előző percekben főleg rögzített szituációkból próbáltak veszélyt okozni az angolok, de nagy gólszerzési lehetőség nem adódott előttük, így még mindig vezetünk 1-0-ra. 

45.p.: Kettő perc hosszabbítás következik. 

45+2.p.: Vége az első félidőnek, a magyar válogatott nem érdemtelenül vezet 1-0-ra. Hasonló folytatásban bízunk a második játékrészben is. A csoport másik meccsén a németek a szünetben 2-0-ra vezetnek az olaszok ellen. 

46. p.: Az angolok kezdték a második félidőt.  

47. p.: Egy szabadrúgás után Kane próbálta középre tenni a labdát, Fiola nagyon elegánsan tisztázott. 

53.p.: Többet van az angoloknál a labda, az utóbbi percekben főleg a magyarok térfelén zajlik a küzdelem, de az eredmény nem változott, továbbra is nálunk az egygólos előny. 

56. p.: Kettős cserével próbálta frissíteni a csapatát Marco Rossi: Gazdag és Nagy Ádám jött be, Szoboszlai és Styles hagyta el a pályát. 

59. p.: Érik a kiütés a csoport másik meccsén, Thomas Müller is beköszönt, így a németek fórja háromgólosra duzzadt az olaszok ellen (3-0). 

65. p.: Továbbra is stabil teljesítményt nyújtunk, az angolok nem igazán találnak rést a védőfalunkon. 

68. p.: Az ismét nagyot melózó Szalai Ádámot lecserélte Marco Rossi, Ádám Martin váltotta a csatárt. 

70. p.: ÚJABB GÓLT SZEREZTÜNK! A frissen beszállt Ádám Martin pazar labdát tett Sallai Roland elé, aki kb. 11 méterről jobbal lőtt a kapu közepébe. 0-2!

73.p.: Közben a németek 4-0-ra módosították az eredményt, Werner vette be az olaszok kapuját. 

75. p.: Potyognak a gólok Németországban, Werner ismét beköszönt, így Németország-Olaszország 5-0. Azt pedig rögzítsük, hogy a magyar válogatott 2-0-ra vezet Angliában. 

77. p.: Foden vette célba a kapunk bal alsó sarkát, a tizenhatos közeléből leadott lövése mellé ment, de Dibusz is rajta volt a próbálkozáson. 

78. p.: Ezt megúsztuk! Kane kb. 11 méterről fejelt, a labda a lécen csattant. Aztán Sallait lecserélte Rossi, Nego váltotta duplázó játékosunkat. 

80. p.: MI VAN ITT??? Nagy Ádám beívelése után Nego fejelt, a próbálkozása egy védőről pattant le. A labdát Ádám Martin készítette le Nagy Zsoltnak, aki a tizenhatos közeléből a jobb alsóba tüzelt. 0-3!

82. p.: Stones megkapta a második sárgáját, így az angol válogatott tíz emberrel  és ami ennél is fontosabb háromgólos hátrányból folytathatja. 

86. p.: A csoport másik meccsén Gnonto kozmetikázott az eredményen, Németország-Olaszország 5-1.

88. p.: Tartjuk a labdát, minden passzunk után olléznak a magyar szurkolók. Libabőr!!!

89. p.: Itt a kegyelemdöfés! Nagy Ádám ugratta ki Gazdag Dánielt, aki ballal szépen átemelte a labdát a kimozduló angol kapus felett, a játékszer a kapu bal oldalában kötött ki. 0-4! 

91. p.: Vége ennek a csodálatos mérkőzésnek. A magyar válogatott 4-0-ra diadalmaskodott Angliában. Aki látta ezt a meccset, sosem fogja elfelejteni. Szép volt, fiúk!!! A németek 5-2-es győzelmet arattak az olaszok ellen. 

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC