nb1.hu

Magyarország-Dánia: az első félidőben eldőlt – reakció

Finnország és Svédország vár ránk.

U18-es válogatottunk szombaton újra megmérkőzött Dánia együttesével. A felkészülési találkozón 2-0-s dán siker született – jelentette az MLSZ.

A szeptemberi Európa-bajnoki selejtezőkre készülő korosztályos válogatott tíz nap alatt négy mérkőzést játszik. Az első találkozón 5–0-ra kikapott hazai pályán a dánoktól, akikkel szombaton újra megmérkőzött Oross Márton együttese.

A visszavágó elején sokáig sikerült feltartóztatni a dánokat. Ellenfelünk a 24. percben tudta feltörni védelmünket és egy saját térfélről indított támadás végén a tizenhatoson belülről a kapunkba talált (0–1).

Alig 10 perccel később a dán csapat jutott szögletrúgáshoz, a teljesen szabadon hagyott játékosuk pedig megduplázta előnyüket (0–2).

A második félidőt komoly helyzettel indította válogatottunk, Tóth Tamás lövése egy védő hátán pattan meg. Oross Márton szövetségi edző cserékkel is igyekezett felrázni együttesét, ami többet támadott, a gól azonban nem jött. Mindkét oldalon maradtak ki komoly helyzetek, a végeredmény 2–0 lett.

– Épül a csapat, most az előző találkozó tapasztalatait is fel tudtuk használni. Ugyanabban a stílusban játszottunk, igyekeztünk magasan letámadni és labdákat szerezni. Ez az első 20 percben sikerült is, majd kissé leültünk és az ellenfél fölénk nőtt, ekkor kaptunk két gólt. A második félidőben kezdeményezők voltunk, igyekeztünk többet birtokolni a labdát és kombinatívak lenni. Helyzeteket is dolgoztunk ki, a magas letámadásokban viszont volt veszély, ezekből az ellenfél meg tudott indulni. Azonban nem estünk pánikba és több gólt nem kaptunk. Hosszú ez az edzőtábor, négy mérkőzést is játszunk. Azt a célt tűztem ki magunk elé, hogy minden találkozón fejlődjünk, ez most sikerült. A mai meccs  előtt azt kértem a fiúktól, hogy szervezetten, egységesen, fegyelmezetten és nagy szívvel futballozzanak és ez megvalósult. A következő ellenfeleink is dinamikus csapatok lesznek. Szeretnénk, hogy az Eb-selejtezőre erőnlétben és szervezettségben is felkészüljünk – nyilatkozta a találkozó után Oross Márton szövetségi edző.

Csapatunk ezután Svédországba utazik, ahol a finnekkel és a házigazdával mérkőznek meg.

Magyarország–Dánia 0–2 (0–2)
Magyarország:
Simon Barnabás – Kaján Norbert, Dragoner Áron, Nagy-Kolozsvári Dániel, Kocsis Dominik, Tóth Tamás, Jurek Gábor, Horváth Hunor, Lénárt Gábor, Berki Marcell, Gruber Zsombor

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC