nb1.hu

Schäfer András gyönyörű gólt lőtt – videó, reakciók

Nem gondolta volna.

A forduló előtt a negyedik Bajnokok Ligája-indulást érő pozícióban álló, Sallai Rolanddal felálló Freiburg fájó vereséget szenvedett otthon a Schäfer Andrást a 65. perctől csereként foglalkoztató Union Berlintől. A végeredményt a fővárosiak magyar középpályása állította be, ez volt pályafutása első gólja a Bundesligában. Ennek az eredménynek köszönhetően a három magyart foglalkoztató Leipzig vasárnap előzhet, az Union pedig egy pontra megközelítette a Freiburgot.

”Nagyon jól játszott az Union, brutálisan hatékonyak voltak a kapu előtt, mi pedig csak asszisztáltunk ehhez a gyatra védekezésünkkel. Még egy forduló van hátra a Leverkusen ellen, ami szintén nagyon fontos, le kell ülni a fiúkkal átbeszélni a ma történteket, mert ez nem a jó irány az biztos" – nyilatkozta a mérkőzést követően Christian Streich a Freiburg vezetőedzője.

”Hihetetlen, hogy ismét sikerült kilépni a nemzetközi porondra. Nagyon büszke vagyok a csapatra, azért amit hétről hétre nyújtanak. A mai meccs is csodálatos volt, főként az első félidő tetszett, ahol nem ismertünk lehetetlent. Minden csapatrész jól működött. Hatékonyan voltunk elől és hátul egyaránt ez volt a kulcs” – mondta Urs Fischer az Union Berlin vezetőedzője. 

Streamable Video

Watch this video on Streamable.

„Hihetetlen érzés volt, nem gondoltam volna, hogy egy hét kihagyás után, két edzéssel a lábamban szerzem meg első Bundesliga-gólomat – nyilatkozta Schäfer András a Nemzeti Sportnak. – A vezetőedzőnk azt kéri, hogy a tizenhatoson belül vállaljuk fel az egy egy elleni párharcokat, ezért egy testcsel után bevittem a labdát két védő közé, éreztem, hogy nem mernek bántani, aztán próbáltam eladni, hogy a hosszú sarkot célzom meg, de visszalőttem a labdát a rövidbe. Szerencsére szépre sikerült az első gól, de ha egy védő belém bikázta volna a labdát, és úgy pattan be, annak is ugyanígy örültem volna.”

A Bundesliga utolsó fordulójában a Freiburg a Leverkusenhez látogat, míg az Union a Bochumot látja vendégül. 

BERINGER ROLAND

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC