nb1.hu

Komoly kihívások, de egyértelmű célok.

Komoly kihívások elé néznek a következő hetekben a német élvonalban szereplő magyar játékosok. Klubjaik, az RB Leipzig, a Freiburg és az Union Berlin is jó esélyekkel pályázik a nemzetközi kupaindulást érő pozíciók egyikére.

Bár még két forduló hátravan a Bundesliga idei szezonjából, már most leszögezhető, hogy sikeres szezont tudhatnak maguk mögött a magyar légiósaink. Ráadásul az öt játékosból négy még a Német Kupában is érdekelt.
 

RB Leipzig

Remek szezont fut a Gulácsi Pétert, Willi Orbánt és Szoboszlai Dominikot soraiban tudó Leipzig. Igaz az utóbbi két fordulóban kikapott Domenico Tedesco csapata, de így is komoly esélye van megszerezni a BL-helyek egyikét. De nemcsak a bajnokságban nyújtanak maradandót a lipcseiek, hanem a Német Kupában és az Európa-ligában is. Előbbiben döntősek, ahol a Freiburg ellen szerezhetik meg első Német Kupa-elsőségüket, utóbbiban pedig az elődöntőnél járnak, ahol a skót Glasgow Rangers ellen vívhatják ki a fináléba jutást. Ami a bajnokságot illeti, a hétvégén az Augsburgot fogadják, majd a kiesés ellen menekülő Bielefeldhez látogat a Leipzig, amely jelenleg 54 pontjával az ötödik a Bundesliga tabelláján. Szoboszlaiék egy pontra vannak a negyedik Freiburgtól, ami már BL-t ér. A hátralévő két fordulóban papíron gyengébb ellenfelekkel találkoznak, de mint köztudott, mindig a kötelező győzelmek a legnehezebbek. Az már biztos, hogy Gulácsiék nem tudják a tavalyi második helyüket megismételni, de a kupában és a EL-ben még kárpótolhatják a szurkolókat.

SC Freiburg

A Sallai Rolandot foglalkoztató Freiburg bámulatos szezont produkál, amihez a magyar szélső gólokkal és gólpasszal is hozzájárul. Jelenleg a negyedik, Bajnokok Ligája-csoportkört érő helyen állnak a bajnokságban 55 megszerzett ponttal. Ezen felül május vége felé Berlinben is jelenésük van, ahol a kupadöntőben az RB Leipzig ellen szerezhetik meg első Német Kupa-trófeájukat. Az egyik legjobb formában lévő együttes a Freiburg, több mint egy hónapja nem kaptak ki. Az utolsó két fordulóban nem vár könnyű meccs Christian Streich fiaira. Előbb az Union Berlinnel, majd a Leverkusen ellen néznek farkasszemet. Az előző szezonban a tízedik helyen végeztek, így bármi is lesz a vége, nagy dicséret illeti az együttest.

Union Berlin

A felsorolt három együttes közül Schäfer András klubja áll a legmesszebb a legrangosabb európai kupasorozattól. A fővárosi együttes 51 ponttal a hetedik helyen áll, és négy pontra van a negyedik Freiburgtól. Bár az Union március közepe óta nem talált legyőzőre, a szezon közepén elherdált pontok nagyon hiányozhatnak a végelszámolásnál.  A legnagyobb esélyük az Európa-liga szereplésre van a berlinieknek, de ha győznek a Freiburg és a Bochum ellen és Fortuna is úgy akarja, még a BL-álom is összejöhet Schäferéknek.
 

BERINGER ROLAND

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC