nb1.hu

Szoboszlaiék a Bajnokok Ligájáért küzdenek – reakció

Minden sikerre szükségük van.

Nagyon fontos megmérettetés vár az RB Leipzig csapatára a Bundesliga 32. fordulójának hétfői játéknapján. A három magyar játékost a soraiban tudó együttes a Borussia Mönchengladbach otthonában vendégszerepel 20:30-tól.

Domenico Tedesco fiai számára elengedhetetlen a győzelem, ha életben akarják tartani BL- álmaikat. Jelenleg 54 pontjával az ötödik helyen áll a Bundesliga tabelláján a Leipzig, aki ha ma este nyer egy szerencsés forgatókönyv alapján, akár két helyet is előreléphet. Ehhez persze kell a szintén ma játszó rivális Leverkusen botlása, aki a Frankfurtot fogadja. Ami a Mönchengladbachot illeti, volt már előkelőbb helyen is csapat fennállása óta. Jelenleg 38 egységgel a 13 helyen állnak. Igaz a kieséstől már nem kell tartaniuk, így felszabadultan léphetnek pályára. 

”Nagyon fontos lesz a hétfő esti találkozó. Szerencsére idén több fronton is helyt kell állnunk, de mindig a következő feladatra koncentrálunk, ami most a Borussia Mönchengladbach elleni meccs. Nagyon nehéz összecsapásra számítok annak ellenére, hogy 16 pont választja el a két csapatot egymástól. Nekik már nincs veszíteni valójuk, így felszabadultan játszhatnak. Nálunk viszont óriási a tét, győznünk kell. A szezon végéhez közeledve egyre nagyobb az izgalom a klub háza táján, de nem szeretném, hogy ez túl nagy nyomást helyezzen ránk” – nyilatkozta Domenico Tedesco az RB Leipzig vezetőedzője.  

A Leipzignek nagyon sűrű lesz a menetrend a következő napokban. A mai bajnokit követően csütörtökön már Glasgowban van jelenésük Szoboszlaiéknak az Európa–liga elődöntőjének visszavágóján, majd három napra rá az Augsburgot fogadják bajnoki mérkőzésen.

BERINGER ROLAND

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC