nb1.hu

PL: Sikerével bennmaradt a Sunderland, a Newcastle és a Norwich búcsúzott

Anglia - A Liverpool az utolsó pillanatokban mentett pontot a Chelsea ellen.

Három, korábbról elhalasztott mérkőzést pótoltak a csapatok az angol bajnokságban (Premier League). Két találkozón a kiesés elkerülése volt a tét, míg a Liverpool-Chelsea csatán már csak a presztízsükért harcoltak a Vörösök és a Kékek sztárjai.

 

A Norwich-nak le kellett győzni a már hetekkel ezelőtt biztonságos helyzetbe került Watfordot, hogy életben tartsa reményeit az utolsó fordulóra. Míg a Sunderland egy hazai sikerrel végérvényesen bebiztosíthatta élvonalbeli tagságát, úgy, hogy közben egyúttal a Norwichot a másodosztályba száműzi, ha az Everton ellen három pontot szerez.

 

A Norwich ugyan hamar hátrányba került a Watford ellen, de aztán ellenállhatatlanul futballozva szállította a hazai győzelmet, azonban pechjére a Sunderland hasonlóan imponáló játékkal kiütötte az Evertont. Így hiába a Kanárik sikere, búcsúzni kényszerültek a Premier League-től. A Sunderland hibátlan napja azonban nemcsak a Norwich-nak fájt, hanem a Newcastle Unitednek is, amely az utolsó fordulóban, már nem tud annyi pontot szerezni, hogy a vonal fölé kerüljön. Így a Szarkák a szerdai napon kieső Norwich-csal együtt csatlakoztak a már hetekkel biztos kieső Aston Villához.

 

Ami pedig a Liverpool–Chelsea találkozót illeti: a mérkőzés előtt a szakértők a Pool győzelmére adtak nagyobb esélyt, de ennek ellenére, a győzelmet kis híján az egyébként nagyon gyenge formában lévő londoniak szerezték meg. A vendégek vezető gólját Eden Hazard szerezte, aki az első félidő hajrájában egy gyönyörű egyéni szóló után vette be a hazaiak kapuját. Az Európa Liga-döntőjére készülő Klopp-csapat a fordulás után mindent megtett, hogy legalább remivel búcsúzzon saját közönségétől a 2015–201-os idényben, és nagy akarásnak meglett az eredménye, hiszen Christian Benteke hosszabbításban szerzett találatával ezt sikerült elérnie a Liverpoolnak.

 

Premier League, elhalasztott mérkőzések

 

30. forduló

Sunderland–Everton 3–0 (Van Aanholt 38., Koné 42., 55.)

 


 

 

Liverpool–Chelsea 1–1 (Benteke 92., ill. Hazard 32.)

 


 

 

35. forduló

Norwich City–Watford 4–2 (Redmond 15., Mbokani 18., 57., Cathcart 37. – öngól, ill. Deeney 11., Ighalo 51.)

 

Kipróbálnád a sportfogadást? A legjobb helyen jársz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC