nb1.hu

Légiósaink: történelmet írtak Lőwék, magyaros rangadó Németországban

Bolla és Szalai Attila örülhetett, Nagy Ádám bosszankodhatott.

A klubvilágbajnokságot a Chelsea nyerte meg, a londoni csapat a Palmeirast verte 2-1-re hosszabbítás után. A győztes csapatnál dolgozik Lőw Zsolt, aki Thomas Tuchel segítője. Az MTI beszámolója a döntőről:

"A Chelsea hosszabbítás után 2-1-re legyőzte a brazil Palmeirast a labdarúgó klubvilágbajnokság fináléjában.

Thomas Tuchel vezetőedző együttese – amelynek Lőw Zsolt a másodedzője – Romelu Lukaku fejesével szerzett vezetést a második félidőben, a brazil gárda Raphael Veiga tizenegyesével egyenlített.


    
A rendes játékidőben nem született döntés, így következett a hosszabbítás, amelyben – akárcsak a Bajnokok Ligája májusi fináléjában – a német Kai Havertz találata döntött.
    
A jogelőd klub világkupát is beleszámítva ez volt a 60. kiírás, 25 dél-amerikai siker mellett ez volt a 35. európai diadal, és sorozatban kilencedszer kerekedett felül az európai BL győztese.
    
A Chelsea a 2012-ben elvesztett finálé után először érdemelte ki a trófeát, a Palmeirasnak ez volt a második döntője, mindkettőben alulmaradt.

KLUBVILÁGBAJNOKSÁG, ABU-DZABI
DÖNTŐ
Palmeiras (brazil)–Chelsea (angol) 1–2 (0–0, 1–1) – hosszabbítás után
Abu-Dzabi, Mohammed bin Zajed Stadion, Vezette: Chris Beath (ausztrál)
PALMEIRAS:
Weverton – M. Rocha (Devyerson, 118.), G. Gómez, Luan, Piquerez – Dudu (Rafael Navarro, 103.), Danilo, Raphael Veiga (Atuesta, 77.), Zé Rafael (Jaílson, 60.), Scarpa – Rony (Wesley, 77.). Vezetőedző: Abel Ferreira
CHELSEA: É. Mendy – Christensen (M. Sarr, 91.), Thiago Silva, Rüdiger – Azpilicueta, Kanté, Kovacic (Zijes, 91.), Hudson-Odoi (Saúl, 77.) – Mount (Pulisic, 31.), R. Lukaku (Werner, 77.), Havertz. Menedzser: Thomas Tuchel
Gólszerző: R. Lukaku (55.), Havertz (117. – 11-esből), ill. Raphael Veiga (64. – 11-esből)
Kiállítva: Luan (120+6.)

NÉMETORSZÁG:

A Bundesligában magyaros rangadót rendeztek, hiszen Szalai Ádám és Sallai Roland csapata csapott össze. Az MTI így ír a meccsről:

"Sallai Roland csapata, az SC Freiburg hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a Szalai Ádámot foglalkoztató Mainz együttesével a német labdarúgó-bajnokság 22. fordulójának szombati játéknapján.

A magyar válogatott játékosok közül Sallai kezdőként lépett pályára, a 63. percben cserélték le, míg a nemzeti csapat kapitánya a 86. percben állt be.
    
A Mainz vendégként továbbra is rendkívül gyengén szerepelt, ezt megelőzően sorozatban öt bajnokját veszítette el idegeneben, ahol október óta nyeretlen."

Bundesliga, 22. forduló:
SC Freiburg-FSV Mainz 05 1-1 (0-1)

TOVÁBBI HÍREK:

Szalai Attila csapata, a Fenerbahce 2-1-re nyert a Giresunspor otthonában. A magyar válogatott védő végig a pályán volt a találkozón, a 25. percben sárgát kapott. A Fener 25 forduló alatt 40 pontot szerzett, ezzel az ötödik helyen áll.

Szlovákiában kiütéses győzelmet aratott a Slovan a Senica ellen. Az 5-0-ra diadalmaskodó együttesben Holman Dávid csereként lépett pályára a 85. percben. A pozsonyiak magabiztosan vezetik a bajnokságot.

Örülhetett Bolla Bendegúz is, ugyanis a csapata, a Grasshoppers 2-0-ra nyert a Lausanne otthonában. Bolla végig a pályán volt a mérkőzésen. Bolláék a hatodik helyen tanyáznak a svájci bajnokságban.

Nagy Ádám gárdája, a Pisa hazai környezetben nem bírt a Ternana alakulatával. A meccsen Torregrossa büntetőt hibázott, emiatt is bosszankodhattak Nagyék. A magyar válogatott középpályás végigjátszotta a Serie B-s bajnokit. A Pisa a harmadik helyről várhatja a folytatást.

SERIE B, 22. FORDULÓ
Pisa-Ternana 0-0

SZLOVÁK FORTUNA LIGA, 20. FORDULÓ
Slovan Bratislava-Senica 5-0

SVÁJCI SZUPERLIGA, 21. FORDULÓ
Lausanne-Grasshoppers 0-2

TÖRÖK SUPER LIG, 25. FORDULÓ
Giresunspor-Fenerbahce 1-2

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC