nb1.hu

Kispest-Gyirmót: a bemutatkozás után nem jégkorongozni fognak

Egy éve sem hittek túl sokan a vendégekben!

Merész tervekkel vágott neki a Kispest a bajnokságnak a nyáron, a cél az volt, hogy csatlakozzon a gárda legerősebb csapatokhoz. 

Az ősz azonban hektikusra sikeredett, voltak olyan periódusok, amikor a szurkolók is elégedetlenek voltak, és bizony úgy vonultak téli pihenőre a kispestiek, hogy inkább hátra felé tekintgettek a tabellán, mint előre.

A felkészülésüket januárban, akárcsak a többi csapatnál, a koronavírus-járvány jelentősen hátráltatta, viszont az első, ráadásul hazai bajnokin az utolsó Gyirmót ellen, nem lehet más a céljuk, csak a győzelem.

„Olyan régen találkoztunk egymással, hogy akadt olyan játékos, akinek be kellett mutatkoznom, illetve bemutatni őt a társaknak. És ez sajnos csak félig vicc, hiszen gyakorlatilag egy napot sem tudtunk komplett csapattal és stábbal készülni a téli időszakban. Könnyebb lenne felsorolni, hogy kik nem kapták el a télen a vírust, szóval ahogy a csapatok nagy részét, minket is alaposan megtépázott a Covid” – mondta Horváth Ferenc a klubhonlapnak, ami jelzi, hogy a Kispestbe is elkezdtek azért visszatérni a játékosok.

A helyzet azonban korántsem ideális:

„Az első keret felnőttjátékosai közül mindössze heten tudták végigdolgozni a felkészülést, szóval ez még csak egy kispályás csapatra lenne elég, és így több hiányposzt is van. A vírus által eddig megkímélt játékosok mellett van 15-16 emberünk, akik 20-30 percet már biztosan bírnak, néhányan többet is, csakhogy ez nem jégkorong, hogy sorokat cseréljünk, ahogy védekező- és támadóegységeket sem lehet kialakítani. Ezért komoly logisztika lesz összerakni a kezdőcsapatot, és azt is, hogy miként sakkozzunk majd a cserékkel. Nem irigylem a hasonló cipőben járó edzőkollégákat, hiszen csak korlátozottan beszélhetünk szakmáról, extrém kihívások elé állított minket a koronavírus.”

Ezek után mi lehet a Kispest legnagyobb erőssége a tavasszal? Horváth Ferenc erről is beszélt:

„Ha le tudjuk győzni saját magunkat! Nem véletlen, hogy korábban is beszéltünk arról, hogy a Honvéd legnagyobb ellensége saját maga. Nem arról van szó, hogy lefociztak minket, sokkal inkább a saját hibáinkból kaptunk ki, ami azért is fájó, mert többször is jól játszottunk, igyekeztünk felvállalni a támadófutballt, viszont az is látszik, hogy a védekezésünkön mindenképpen javítani kell. Nemcsak csapatként, hanem egyénileg, kiemelve a koncentrációt, a kezdő sípszótól az utolsóig ott kel lennie fejben és testben, nem adhatunk könnyű gólokat a riválisoknak. Ennek érdekében nemcsak a fizikai és a taktikai felkészülésre helyeztük a hangsúlyt, csapatszinten és egyénileg is beszéltünk a problémákról, mentáltréner is foglalkozik a srácokkal. A lehetőségekhez képest igyekeztünk minden apró részletre kiterjedően felkészülni a rajtra. A sikeres kezdés hitet és lendületet adhatna, ami különösen fontos lenne a számunkra, hiszen továbbra is az a célunk, hogy a Honvéd a mezőny első felében végezzen a bajnokság végén.”

A Gyirmót utolsó helyről vág neki a tavaszi szezonnak, de ettől még nem szabad leírni Csertői Aurél csapatát, mert becsületesen, szimpatikusan játszottak az egész ősszel, ráadásul bőven voltak bravúros eredményeik is. 

Télen, légiósokkal ugyan, de igyekezett a vezetőség megerősíteni a játékoskeretet is.

„Sajnos a felkészülésünk nem volt zökkenőmentes pont ezért a csapatot nem én fogom összerakni, hanem a Covid, de sok csapat is ezzel a problémával küzd. Az egészséges játékosok fognak játszani, tudjuk, hogy a Budapest Honvédnak jó kerete van, jó játékosokkal és jó focit játszanak, de azt gondolom, hogy ha a maximumot nyújtjuk, akkor megtörténhet bármi. A mérkőzés esélyese egyértelműen a hazai csapat, nekünk kell a bravúr ezen a meccsen is, hogy elérhessük a bent maradást érő pozíciót. Nem jók az előjelek, de az egészséges játékosok maximálisan fel lesznek készítve a mérkőzésre, és mindent megtesznek a siker érdekében” – nyilatkozta Csertői Aurél a 19.30-kor kezdődő mérkőzés előtt.

A siker ugye a meglepetés lenne, márpedig ebből minél többre szüksége lenne a Gyirmótnak a tavasszal.

Egy évvel ezelőtt mondjuk pont senki nem gondolta volna, hogy végül feljutnak az élvonalba.

Most meg csak nagyon kevesen hiszik azt, hogy bennmaradhatnak…
 

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC